The Lord of the Rings: The Rings of Power, Amazon'un açılış rekorunu kırdı

3.200 Gösterim
5 Eylül 2022 12:49
The Lord of the Rings: The Rings of Power, Amazon'un açılış rekorunu kırdı

The Lord of the Rings: The Rings of Power, ilk gününde dünya genelinde 25 milyon izleyiciye ulaşarak Amazon Prime Video'nun en iyi açılış yapan dizisi oldu.


Dev bütçeli dizisi The Lord of the Rings: The Rings of Power için bir istisna yapan Amazon, uzun süredir devam eden izlenme verilerini açıklamama geleneğini bozdu. İlk kez bir Prime Video dizisinin izlenme verilerini duyuran Amazon'un açıklamasına göre, müşterilerin dünyanın hangi bölgesinde ve saat diliminde yayın aldığına bağlı olarak tüm dünyada aynı anda 1 ve 2 Eylül'de gösterime giren ilk iki bölüm, platformun hizmet verdiği 240 ülke ve bölgede ekrana geldiği ilk 24 saat içinde 25 milyon izleyici tarafından izlendi.

 

Bir kullanıcının izleyici olarak sayılması için bir bölümün ne kadarını izlemesi gerektiğini belirtmeyen ve ölçüm metodu hakkında bilgi vermeyen Amazon, dizinin Reacher ve The Boys gibi platformun popüler yapımlarını geride bırakarak önceki tüm rekorları kırdığını ve Prime Video tarihindeki en büyük prömiyeri gerçekleştirdiğini belirtti.

 

Sadece ilk sezonu 465 milyon dolara mal olan ve ikinci sezon çalışmaları hâlihazırda devam eden The Rings of Power'ın ilk günden beri karşılaştırıldığı House of the Dragon, ilk bölümüyle ABD'de 10 milyon izleyiciye ulaşmış ikinci bölümde de izleyici sayısını yüzde 2 attırmış fakat dizinin global izlenme sayıları açıklanmamıştı.

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.