Temmuz ayı vizyon takviminden 7 yabancı film önerisi

3.876 Gösterim
28 Haziran 2018 15:15
Temmuz ayı vizyon takviminden 7 yabancı film önerisi

Yaz sezonunda yabancı filmler her yıl olduğu gibi nicelik olarak çoğunluğu yeniden ele geçiriyor. Yirminin üzerinde yabancı filmin vizyon şansına erişeceği Temmuz ayı takviminden öneri mahiyetinde yedi yabancı yapım seçtim.


06 Temmuz 2018

2015 yılında Peyton Reed yönetmenliğinde gösterime giren Ant-Man'in kahramanları devam filmi Ant-Man ve Wasp filmiyle geri dönüyor. İlk filmde basit bir suçludan farklı ebatlara küçülüp büyüyebilen kostümüyle bir kahramana dönüşmeye çalışan Ant-Man'in yeni macerasında yanında eküri olarak ilk filmde kendisini eğiten yetenekli Hope van Dyne yani nam-ı diğer Wasp yer alıyor. MCU olay örgüsü içerisindeki bazı boşlukları da tamamlayacak olan film, hem komedi türü hem de MCU hayranları için biçilmiş kaftan.

Andy Nyman ve Jeremy Dyson ikilisinin yazıp yönettiği, Nyman'ın ayrıca başrollerini Martin Freeman, Paul Whitehouse, Alex Lawther gibi isimlerle paylaştığı Hayalet Hikâyeleri (Ghost Stories), şüpheci bir profesörün, içinde üç farklı olayın bulunduğu bir dosyaya rastlamasıyla birçok doğaüstü olayın peşinden gitmesini konu ediniyor. Gösterildiği festivallerde övgü toplayan yapım, özellikle korku türüne hâkim sinemasevelerin ilgisini çekebilir.

Antonio di Benedetto'nun 1956 tarihli aynı adlı romanından usta sinemacı Lucrecia Martel tarafından sinemaya uyarlanan Zama, İspanya'nın sömürgesi konumundaki Paraguay'dan Buenos Aires'e aktarımının çıkmasını bekleyen bir görevlinin hikâyesini ele alıyor. Film bu yılki Oscar Ödülleri için Arjantin'in seçtiği aday adayı yapım olmuştu.

13 Temmuz 2018

Otel Transilvanya serisinin üçüncü filmi olan Yaz Tatili, Kont Dracula ve ailesinin lüks bir canavar gemisinde başlayan tatil maceralarını anlatıyor. Genndy Tartakovsky'nin yönettiği film, ayın öne çıkan animasyonu konumunda.

20 Temmuz 2018

2013 yılında başlayan ve toplamda üç filme ulaşan The Purge serisi, bu sefer tüm serinin başlangıç noktasına yani İlk Arınma Gecesi'ne gidiyor. James DeMonaco'nun yönetmenliğini Gerard McMurray'ye teslim ettiği filmin oyuncu kadrosunda Marisa Tomei, Y'lan Noel, Lex Scott Davis, Patch Darragh gibi isimler yer alıyor.

27 Temmuz 2018

Mission: Impossible serisinin altıncı filmi Mission: Impossible - Yansımalar, yanlış giden bir görev sonucu, Ethan Hunt ve ekibinin zamana karşı yarışını anlatıyor. Christopher McQuarrie'nin Rogue Nation'da olduğu gibi yazıp yönettiği filmde, serinin gediklileri Tom Cruise, Simon Pegg, Ving Rhames'e, bir önceki filmde olduğu gibi Alec Baldwin, Rebecca Ferguson ve Sean Harris eşlik ediyor. Serinin yeni yüzleri ise Henry Cavill, Vanessa Kirby ve Angela Bassett.

Joe Kelly'nin aynı adlı çizgi romanından Anders Walter'in uyarladığı Dev Avcısı, gerçek hayatta yaşadıklarıyla başa çıkmak için canavarların dünyasına sığının dev avcısı Barbara Thorson'ın hikâyesini konu ediniyor. Geçtiğimiz dönemin beğenilen yapımlarından olan filmin oyuncu kadrosunda Madison Wolfe, Zoe Saldana, Imogen Poots, Jennifer Ehle gibi isimler yer alıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.