Sundance Film Festivali'nde prömiyeri gerçekleşecek olan Judas and the Black Messiah filminden yeni fragman!

2.188 Gösterim
13 Ocak 2021 13:00
Sundance Film Festivali'nde prömiyeri gerçekleşecek olan Judas and the Black Messiah filminden yeni fragman!

Daniel Kaluuya ve LaKeith Stanfield'ın başrollerini paylaştığı, ABD'de 60'ların sonunda hak mücadelesinin önemli figürlerinden biri olan Fred Hampton'ın suikastıyla sonuçlanan olayları konu edinen Judas and the Black Messiah filminden yeni fragman yayınlandı.


1968 yılında henüz yirmi yaşında önce Chicago'nun, sonrasında ABD genelinin en bilinen politik siyah figürlerinden olan, sosyalist ideolojiyle siyahların hak mücadelesini bir potada eriterek daha iyi bir gelecek umuduyla ABD'de farklı etnik kökenden kesimleri bir araya getirmeyi başaran Fred Hampton, 60'lı yılların ABD'sinde sisteme sesini yükselten hemen her azınlık figür gibi FBI tarafından hedef alınmış ve 4 Aralık 1969 tarihinde suikasta uğramıştı. Shaka King'in yazıp yönettiği Judas and the Black Messiah, Black Panther'ın Illinois başkanı olan Fred Hampton ile parti örgütlenmesi içerisinden FBI'a istihbarat sağlayan William O'Neal'ın hikâyesini anlatıyor.

 

Daniel Kaluuya'nın Fred Hampton'a, LaKeith Stanfield'ın ise William O'Neal'a hayat verdiği film, 1 Şubat'ta Sundance'te prömiyer yaptıktan sonra ABD'de 12 Şubat'ta sinemalarla eş zamanlı olarak HBO Max'te gösterilecek. Filmden yayınlanan yeni fragmana aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.