Şubat ayında vizyona girecek, kaçırılmaması gereken 12 film

5.320 Gösterim
26 Ocak 2017 11:30
Şubat ayında vizyona girecek, kaçırılmaması gereken 12 film

Oscarların ay sonunda dağıtılacak olması sebebiyle, ödül sezonunda adını sıkça duyduğumuz filmlerin önemli bir kısmı ülkemizde Şubat ayında gösterime giriyor. Yoğun takvim içerisinden 12 filmi öneri olarak sizler için seçtim.


03 Şubat 2017

Japonya'da fenomen hâline gelen ve sonrasında kaçınılmaz olarak Hollywood'a uyarlanan Halka serisi, üçüncü filmiyle yeniden salonlara konuk olmaya hazırlanıyor. Halka 3, Samara'nın günümüzde geçen bir hikâyesini anlatıyor olacak.

Saroo Brierley ve Larry Buttrose'un kitabından sinemaya uyarlanan Lion, beş yaşında kaybolduktan sonra evlatlık verilen, yıllar sonra ise gerçek ailesini bulmak için arayışa geçen Saroo Vrierley'nin gerçek hikâyesini ele alıyor. Film, Akademi Ödülleri'nde altı adaylık birden kazandı.

Cannes Film Festivali tarihinin en iyi eleştiri alan filmlerinden biri olan, Maren Ade'nin yazıp yönettiği Toni Erdmann, hayatı tiye almaya kendini adamış, uçarı bir babanın beyaz yaka çalışanı kızıyla buzları eritme çabasını anlatıyor. Toni Erdmann, Oscarlarda Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde yarışacak.

Kenneth Lonergan'ın yazıp yönettiği, başrollerinde Casey Affleck ve Michelle Williams'ın yer aldığı Manchester by the Sea, ölüm ve geçmişin iç içe geçtiği bir dram öyküsü anlatıyor. 2016'nın en dikkat çeken yapımlarından biri olan film, Oscarlarda altı kategoride yarışacak.

10 Şubat 2017

2014 yılının en iyi aksiyon filmlerinden biri olarak gösterilen John Wick'in devam filmi John Wick 2, emeklilik günlerinden geri dönmek zorunda kalan John Wick'in neredeyse imkânsız görevine odaklanıyor.

2014 yılında vizyona giren, gerek hikâyesi gerekse görselliği ile yılın en çok konuşulan animasyonlarından biri olan Lego Filmi (The Lego Movie)'nde yan karakter olan Batman, Lego Batman Filmi ile yeniden salonlara konuk olacak.

Paul Dano ve Daniel Radcliffe'in başrolünde yer aldığı Swiss Army Man, ıssız bir adada intihar etmek üzereyken bulduğu bir ceset ile yeniden hayata tutunan Hank'in hikâyesini ele alıyor.

17 Şubat 2017

Barry Jenkins'in Telluride Film Festivali'ndeki prömiyeri ile birlikte ses getiren filmi Moonlight, Miami'de yoksul bir mahallede büyüyen Chiron adlı bir çocuğun hayatının üç farklı dönemini ve kendi kimliğini keşfetme çabasını konu ediniyor. Geçen yılın en iyi eleştiri alan filmlerinden biri olan Moonlight, Akademi Ödülleri'nde de 8 dalda adaylık kazanmayı başardı.

Kariyerini yeniden düzlüğe çıkartmayı başaran M. Night Shyamalan'ın yeni filmi Split, James McAvoy'un canlandırdığı, kişilik bozukluğundan muzdarip ana karakterinin gerilimli hikâyesini ele alıyor. Film şu anda ABD'de en çok izlenen film konumunda.

Martin Scorsese'nin 20 yılı aşkın bir süredir gerçekleştirmeye çalıştığı film olan Silence, iki Hristiyan misyonerinin, kayıp mürşitlerini bulma vesilesiyle gittikleri Japonya'da yaşadıklarını anlatıyor.

24 Şubat 2017

Theodore Melfi'nin yönetmenliğini üstlendiği, Oscarlarda da adından söz ettiren Gizli Sayılar (Hidden Figures), üç siyah kadının NASA'da yakaladığı başarıyı odağına alıyor.

Jim Jarmusch'un yazıp yönettiği Paterson, aynı adı taşıdığı şehirde otobüs şoförlüğü yapan amatör bir şairin gündelik hayatını anlatıyor. Şiirle iç içe sıradan bir hayatı, yalın bir sinema diliyle ele alan Jarmusch, Paterson ile 2016 yılının en iyi yapımlarından birine imza atıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.