Şubat ayı vizyon takviminden 8 yabancı film önerisi

4.099 Gösterim
2 Şubat 2018 18:00
Şubat ayı vizyon takviminden 8 yabancı film önerisi

Bir ödül sezonunun daha sonunu getirecek olan Oscar Ödülleri'nde son düzlüğe girilirken, geride bıraktığımız altı aylık bölümde adı bir şekilde ödül sezonunda yer alan filmlerin önemli bir kısmı Şubat ayı içerisinde Türkiye'de vizyona giriyor. Bu yapımlar arasından öneri mahiyetinde seçtiğim sekiz filme bir göz atalım.


02 Şubat 2018

Kurmaca ilk uzun metraj filmi olan Lebanon ile Venedik'ten Altın Aslan dahil olmak üzere toplam üç ödülle birden dönen Samuel Maoz, Lübnan İç Savaşı'na çarpıcı bir bakış attığı ilk filminden sonra Foxtrot ile oğulları askeri görevde olan bir ailenin fertlerini odağına alıyor. Foxtrot da geçen yıl Venedik'ten Gümüş Aslan dahil toplam üç ödülle dönmüştü.

In Bruges ve Seven Psychopaths filmleriyle kara mizah alt türünün yakın dönem yüz akı örneklerinden ikisine imza atan Martin McDonagh'ın üçüncü uzun metraj filmi Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, kızını öldüren suçlunun yakalanamaması sonucu yerel kolluk kuvvetlerine adeta bireysel bir savaş açan Mildred Hayes'in hikâyesini anlatıyor. Oscar'ın iddialı filmlerinden biri olan yapım, toplamda 7 Oscar adaylığına birden uzandı.

09 Şubat 2018

Jian Liu'nun 2017 Berlin Film Festivali'nde prömiyerini gerçekleştiren animasyon filmi İyi Günler, Çin'in güneyinde yaşayan ve patronundan yüklü miktarda para çalan Xiao Zhang'ın, farklı motivasyonlarla kendisinin ve paranın peşinde olanlardan kaçma mücadelesini anlatıyor. 

16 Şubat 2018

İlk olarak Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gösterilen I, Tonya; Olimpiyat ödüllü Amerikalı buz patenci Tonya Harding ve eski eşi Jeff Gillooly'la gerçekleştirilen bir röportaj üzerinden kaleme alınarak Harding'in kariyeri ve 1994 yılında kendisinin tezgahladığı ortaya çıkarılan komplo skandalına odaklanıyor. Margot Robbie'ye En İyi Kadın Oyuncu Oscar adaylığı getiren film, geçen yılın en çok övgü toplayan yapımlarından biri olmuştu.

Captain America: Civil War ile Marvel Sinematik Evreni'ne giriş yapan Black Panther'ın solo filmi, Wakanda Kralı babasının ölümünden sonra tahta geçmek ve kral olarak gerçek yerini almak üzere Afrika'daki yuvasına dönen T'Challa'nın hikâyesini konu ediniyor. Filmin, geçtiğimiz günlerde ABD'de yapılan basın gösterimlerinde de övgü topladığını belirtelim.

Guillermo Del Toro'nun Venedik'ten Altın Aslan ödülüyle dönen filmi The Shape of Water, Soğuk Savaş'ın iyice kızıştığı 1963 yılında Elisa'nın, çalıştığı bir devlet laboratuvarında insansı bir su yaratığının üzerinde gerçekleştirilen deneylere şahit olmasıyla yaşananları konu ediniyor. Tüm ödül sezonunun öne çıkan yapımlarından olan film, toplamda 13 dalda Oscar adaylığı kazanmayı başardı.

23 Şubat 2018

James Ivory'nin André Aciman'ın aynı isimli romanından uyarladığı, yönetmenliğini Luca Guadagnino'nun üstlendiği Call Me by Your Name, 80'lerin ilk yarısında Kuzey İtalya'da hayatları kesişen genç Elio ile babasının asistanı Oliver'ın hikâyesini anlatıyor. Birçok sinema dergisi ve eleştirmeni tarafından 2017'nin en iyi filmi olarak gösterilen yapım, Oscarlar'da 4 dalda adaylık kazandı.

Starlet ve Tangerine filmleriyle Amerikan Bağımsız sinemasında kendine has bir yer edinen Sean Baker, genelde kadrajın dışında kalan hayatları odağına almaya devam ettiği The Florida Project ile bu yerini sağlamlaştırdı. Birçok önemli uluslararası festivalde gösterilen The Florida Project, Florida'da okulların tatil olduğu sıcak yaz aylarında altı yaşındaki Moonee ve arkadaşlarının yaşadıklarını anlatıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.