Şubat ayı vizyon takviminden 7 yabancı film önerisi

4.559 Gösterim
1 Şubat 2019 17:28
Şubat ayı vizyon takviminden 7 yabancı film önerisi

Ödül sezonunun da nihayete ereceği Şubat ayında birçok yabancı film vizyondaki yerini almaya haızrlanıyor. Bu filmler arasından yedi yapımı öneri mahiyetinde sizler için seçtik.


01 Şubat 2019

Gomorra ve Tale of Tales gibi filmlerin yönetmeni Matteo Garrone'nin prömiyeri Cannes Film Festivali'nde gerçekleşen yeni filmi Dogman, iyiyle kötü arasında sıkışmış, onurunu kazanmak isterken masumiyetini kaybeden köpek kuaförü Marcello'nun hikâyesini konu ediniyor. Marcello Fonte, yıl boyunca olumlu eleştiriler alan filmdeki performansıyla Cannes'da En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüştü.

08 Şubat 2019

Kraliçe'nin her şeyiyle yakından ilgilenen Lady Sarah'nın, saraya yeni gelen Abigail ile arasında başlayacak olan gözdelik mücadelesini konu edinen The Favourite'da Kraliçe Anne'e Olivia Colman hayat verirken; amansız mücadele içindeki ikili rolünde seyirci karşısına Emma Stone ve Rachel Weisz çıkıyor. Geçen yılın en çok övgü toplayan yapımlarından biri olan The Favourite, üç yıldız oyuncusu ve usta yönetmeni Yorgos Lanthimos'a kazandırdığı Oscar adaylıkları başta olmak üzere toplamda 10 adaylığa layık görüldü.

1850'lerin Oregon'unda geçen The Sisters Brothers, iki farklı doğaya sahip yörenin şöhretli tetikçileri Eli ve Charlie Sisters kardeşlerin Commodore'dan aldıkları emir doğrultusunda Hermann Kermit'in peşine düşerek onu öldürmeye çalışmalarını konu ediniyor. Jacques Audiard'ın yazıp yönettiği filmde, Sisters Kardeşler'den Charlie'ye Joaquin Phoenix hayat verirken, geveze kardeş Eli rolünde karşımıza John C. Reilly çıkıyor; kardeşlerin peşine düştüğü Hermann Kermit rolünde ise Jake Gyllenhaal var.

15 Şubat 2019

Yukito Kishiro'nun aynı adlı sevilen manga serisinden uyarlanan Alita: Battle Angel'ın yönetmen koltuğunda Desperado, Once Upon A Time in Mexico ve Sin City gibi filmlerden tanıdığımız Robert Rodriguez otururken filmin senaryosunu Oscar Ödüllü usta yönetmen James Cameron ve Laeta Kalogridis kaleme aldı. hurdalıktan kurtarılan Alita isimli cyborgun, savaşçı olmak için eğitilirken bir yandan da aşkı buluşunu ve yaşadığı tüm maceraları konu edinen filmin oyuncu kadrosunda Rosa Salazar, Mahershala Ali, Eiza González, Jennifer Connelly, Christoph Waltz, Michelle Rodriguez gibi isimler yer alıyor.

Attack the Block filmiyle tanınan Joe Cornish'in yönettiği The Kid Who Would Be King, Britanya mitolojisinde yer alan efsanevi Camelot kralı Kral Arthur'un hikâyesinin günümüz dünyasıyla birleştirerek bir öğrenci olan Alex ve arkadaşlarının, bir orta çağ tehdidini engellemeye çalışmalarını anlatıyor. Filmin başrolünde ise ünlü oyuncu Andy Serkis'in oğlu Louis Ashbourne Serkis yer alıyor.

Başrolünde Nicole Kidman'ın yer aldığı, yönetmen koltuğunda Girlfight, Jennifer's Body, The Invitation gibi filmleriyle tanınan Karyn Kusama'nın oturduğu Destroyer, erken polislik yıllarında bir çetedeki gizli görevi trajik olaylarla sonuçlanmış LAPD dedektifi Erin Bell'in ahlâki ve varoluşsal odisesinden yola çıkıyor. Filmin geçen yılın başarılı aksiyon yapımları arasında gösterildiğini belirtelim.

2016 yılında Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde Oscar aday olan El abrazo de la serpiente'nin yönetmeni Ciro Guerra ile filmin yapımcısı Cristina Gallego'nun bu kez birlikte yönettiği Pájaros de verano (Birds of Passage), Kolombiya'da uyuşturucu kaçakçılığının palazlandığı bir dönemde bu işi himayesine almak isteyenlerin savaşının ortasında kalan bölge halkının hikâyesini anlatıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.