Şubat ayı vizyon takviminden 10 yabancı film önerisi

4.428 Gösterim
7 Şubat 2020 19:45
Şubat ayı vizyon takviminden 10 yabancı film önerisi

Şubat ayında vizyona girecek yabancı filmler arasından öne çıkan yapımları derledik.


07 Şubat 2020

Nathaniel Rich'in 2016 yılında New York Times'da kaleme aldığı The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare adlı makalesinden uyarlanan Dark Waters, şirketler hukukunda özel bir savunma avukatı olan Robert Bilott'un, kimya endüstrisinin öncü firmalarından DuPont'a dava açmasını ve şirketin birçok insanın hayatına mal olabilecek bir çevre kirliliğine yol açtığını ispatlamaya çalışmasını konu ediniyor. Far From Heaven, I’m Not There, Carol gibi filmlere imza atan Todd Haynes’ın yönettiği filmde, avukat Robert Bilott’a ünlü oyuncu Mark Ruffalo hayat veriyor.

Shia LaBeouf’un kendi hayat hikâyesinden esinlenerek kaleme aldığı ve başrolünü Noah Jupe ve Lucas Hedges ile paylaştığı Honey Boy, aktörün çocukluk ve gençlik yıllarında babasıyla olan ilişkisini ve onun getirdiği psikolojik travmaları anlatıyor.

2016 yılında gösterime giren Suicide Squad ile DC Sinematik Evreni’ne giriş yapan Harley Quinn’in hikâyesini merkezine alan Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn), Suicide Squad sonrası Joker ile birlikteliği sonra eren Harley Quinn’in, başta Black Mask olmak üzere Gotham’da peşine düşenlere karşı beklenmedik müttefiklerle karşı koymasını anlatıyor. Margot Robbie’nin karakterine geri döndüğü filmde, Rosie Perez, Mary Elizabeth Winstead, Ewan McGregor, Jurnee Smollett-Bell gibi isimler yer alıyor.

14 Şubat 2020

Greta Gerwig'in senaryosunu kaleme alıp yönetmenliğini üstlendiği Little Women, kendi yaşamlarını kurmaya çalışan kız kardeşler Jo, Meg, Amy ve Beth'in hikâyesini anlatıyor. Louisa May Alcott'ın aynı isimli ünlü romanından sinemaya uyarlanan filmde, Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Laura Dern, Meryl Streep, Eliza Scanlen, Timothée Chalamet gibi isimler yer alıyor.

Çektiği suç filmleriyle kariyerini inşa eden Guy Ritchie'nin köklerine geri döndüğü filmi The Gentlemen, İngiltere'de kurduğu büyük çaplı uyuşturucu imparatorluğunu Oklahomalı bir hanedana satma aşamasında olan Mickey Pearson'ın, kendisini bu süreçte rüşvetten şantaja birçok farklı suç faktörlerinin yer aldığı çetrefilli olaylar silsilesi içerisinde bulmasını konu ediniyor. Filmin oyuncu kadrosunda Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Hugh Grant, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Henry Golding, Colin Farrell gibi ünlü isimler yer alıyor.

Nicolas Bedos'un yazıp yönettiği La belle époque, günümüz hayatına ayak uydurmakta zorlanan ve artık altmışlarında olan Victor'un, tarihin herhangi bir döneminin gerçekçi bir deneyimini müşterilerine sunma iddiasındaki girişimci bir firmanın imkânlarıyla 40 yıl önce hayatının aşkıyla tanıştığı dönemi tekrar yaşamasını konu ediniyor.

21 Şubat 2020

Sam Mendes'in yönettiği, usta isim Roger Deakins'in görüntü yönetmenliğini üstlendiği 1917, I. Dünya Savaşı sırasında bir tuzağa doğru gitmekte olan bir tabur askerin hayatını kurtaracak mesajı, zamanla yarışarak iletmeye çalışan iki askerin hikâyesini anlatıyor. Film, hafta sonunda dağıtılacak Oscar Ödülleri'nin de iddialı yapımlarından biri.

28 Şubat 2020

Snowtown, Macbeth, Assassin's Creed gibi yapımlara imza atan Justin Kurzel'in yönettiği True History of the Kelly Gang, tarihin en ünlü kanun kaçağı ve haydutlarından Ned Kelly ile çetesinin hikâyesini anlatıyor. George MacKay ünlü hayduta hayat verirken, Essie Davis, Nicholas Hoult, Charlie Hunnam, Russell Crowe, Thomasin McKenzie gibi isimler oyuncuya eşlik ediyor.

Dünya prömiyeri Venedik Film Festivali'nde gerçekleşen The Painted Bird, II. Dünya Savaşı sırasında insalığın her anlamda girdiği bataklığı kimsesiz kalmış bir çocuğun gözünden yansıtıyor. Václav Marhoul'un yönettiği filmin ana karakteri çocuğa Petr Kotlar hayat veriyor.

H.G. Wells'in ünlü eserinin yeni bir uyarlaması olan The Invisible Man, zengin bir bilim insanı olan eşinden kendisine taciz ve şiddet uyguladığı için boşanan Cecilia Kass'in, eşinin intiharı sonrası kendisine yüklü bir miras bıraktığının bildirilmesiyle yaşadığı dehşetengiz olayları çevresine kanıtlama ve nihai bir şekilde bu durumdan kurtulma mücadelesini anlatıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.