Steven Soderbergh, karantina sürecinde Sex, Lies, and Videotape'in devam filminin senaryosunu tamamladı

2.875 Gösterim
20 Mayıs 2020 17:55
Steven Soderbergh, karantina sürecinde Sex, Lies, and Videotape'in devam filminin senaryosunu tamamladı

Ünlü sinemacı Steven Soderbergh, karantina sürecinde üç senaryo bitirdiğini, bunlardan birinin de yönetmene ün getiren 1989 yapımı Sex, Lies, and Videotape'in devam filmi olduğunu açıkladı.


2013-2017 arası sinemadan uzaklaşsa da Hollywood'un en üretken sinemacıları arasında yer alan Steven Soderbergh, karantina sürecini de bu açıdan hayli verimli geçirmiş. Katıldığı bir Youtube canlı yayınında gelecek projelerinden bahseden yönetmen, 6-7 haftalık karantina sürecinde üç farklı senaryoyu tamamladığını belirtiyor.

 

Kendisi adına 1985 yazından beri ilk kez bu denli aralıksız yazma fırsatı olduğunundan söz eden Soderbergh, New York'ta karantina sürecinin başlamasından beri, biri özgün, biri uyarlama, biri de daha önce kaleme aldığı bir senaryoyu tekrar yazma olarak toplamda üç farklı senaryo yazdığını belirtiyor. Uyarlama senaryonun David Levien'in City of the Sun kitabı olduğunu söyleyen Soderbergh, yazdığı özgün senaryonun ise yönetmene ün getiren ilk uzun metrajı Sex, Lies, and Videotape'in devam filmi olduğunu, yıllar içerisinde bu fikrin kafasında dolaştığını nihayet bunu senaryoya dökme fırsatına eriştiğini belirtiyor.

 

Sundance Film Festivali'nde prömiyerini gerçekleştiren Sex, Lies, and Videotape, Cannes'da Altın Palmiye ödülüne uzanarak hem 80'li yıllarda auteur sinemacılara şüpheyle yaklaşarak destek vermekten çekine stüdyoların fikrinin değişmesine ön ayak olmuş hem de Sundance Film Festivali'nin sektör içerisinde önemli bir rol oyuncusu olmasına katalizör olmuştu.

 

Kaynak: Indiewire

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.