Steve McQueen imzalı antoloji serisi Small Axe, GAİN'de yayında!

7.855 Gösterim
30 Ocak 2023 15:49
Steve McQueen imzalı antoloji serisi Small Axe, GAİN'de yayında!

Londra’daki Batı Hint topluluğunun gerçek yaşam deneyimlerine dayanan antoloji serisi Small Axe, GAİN kütüphanesine eklendi. Steve McQueen'in yazıp yönettiği yapım, birbirinden çarpıcı 5 farklı hikâyeyi anlatıyor.


Oscar ödüllü yönetmen Steve McQueen tarafından yaratılan ve yönetilen İngiliz antoloji film serisi Small Axe, GAİN'de yerini aldı. Londra'daki Batı Hint Adaları göçmenlerinin 1969-1982 yılları arasında yaşadıkları gerçek hikâyeleri anlatan beş filmden oluşan yapım, ismini Bob Marley’nin 1973 yılında yayımlanan aynı adlı şarkısıyla popülerleşen eski bir ifadeden alıyor. Steve McQueen'in Courttia Newland ve Alastair Siddons ile birlikte kaleme aldığı serinin zengin oyuncu kadrosunda Letitia Wright, John Boyega, Malachi Kirby, Shaun Parkes, Rochenda Sandall, Alex Jennings, Jack Lowden ve Micheal Ward gibi isimler yer alıyor.

Antoloji serisinin ilk filmi olan Mangrove, 1970 yılında Londra polisiyle çatışan The Mangrove Nine'ın gerçek hikâyesini, ikinci film Lovers Rock, 1980'lerin Batı Londra'sında şiddet, romantizm, müzik ve iç içe geçmiş ilişkilerin yaşandığı bir ev partisini, üçüncü film Red, White and Blue, küçük yaşta babasının iki polis tarafından saldırıya uğradığını gören Leroy Logan'ın gerçek hikâyesini, dördüncü film Alex Wheatle, ödüllü yazar Alex Wheatle'ın çocukluktan yetişkinliğe kadar geçen gerçek hikâyesini, serinin son filmi Education ise astronotlar ve roketlere hayranlık duyan 12 yaşındaki Kingsley'nin reşit olma hikâyesi konu alıyor.

 

GAİN ekranlarında izleyiciyle buluşan antoloji serisi Small Axe'in teaserına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.