Son dönemlerin en fazla reyting alan ve sevilen 9 yerli TV dizisi

36.740 Gösterim
16 Şubat 2021 13:00
Son dönemlerin en fazla reyting alan ve sevilen 9 yerli TV dizisi

Her ne kadar gerek Türkiye'de gerek yurtdışında en çok izlenen yerli diziler Alev Alev, Çukur, Masumlar Apartmanı veya dönem dizileri olsa da bunların yanına adını yazdırabilecek, hem çok izlenen hem de çok beğenilen başka diziler de mevcut. Bu listeyle hem beğenilen hem de en yüksek izlenme oranlarına sahip dizileri derledik.


1. Hekimoğlu

Başrollerinde Timuçin Esen, Ebru Özkan, Okan Yalabık gibi isimlerin yer aldığı Hekimoğlu, tedavisi bir hayli zor hastaları kendi kurduğu ekibi ve yöntemleriyle iyileştirmeye çalışan sıra dışı bir doktorun başından geçenleri anlatıyor.  

 

IMDb üzerinde 7.1 puana sahip olan Hekimoğlu yayın hayatına 17 Aralık 2019'da başladı ve Kanal D ekranlarında her salı yayınlanmaya devam ediyor. Son olarak dizi hakkında bir bilgi daha vermek gerekirse, dizi iki Altın Küre ödüllü House M.D'den uyarlandı.

2. Gönül Dağı

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde çekilen Gönül Dağı, komedi tadında işlenen bir aşk ve aile dramı. Hayallerinin peşinden koşan üç kuzenin hikayesini konu alan dizinin kadrosunda Berk Atan, Gülsüm Ali İlhan, Ege Aydan gibi Türk televizyonlarında yüzlerini görmeye alışık olduğumuz isimler yer alıyor.  

 

IMDb üzerinden 7.6 puana sahip olan dizi, izleyicinin karşısına güzel çekimler ve unutulmaya yüz tutmuş bir hikayeyle çıkıyor. Gönül Dağı dizisi her cumartesi günü saat 20:00'da TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor. 

3. Maraşlı

Geçtiğimiz haftalarda yayın hayatına başlayan dizinin başrollerinde Alina Boz ve Burak Deniz yer alıyor. Özel Kuvvetlerden ayrılıp kendi sahaf dükkanıyla geçinmeye çalışan ve kendi adaletini kendi sağlayan Maraşlı'nın tek amacı, vurulan kızı Zeliş'in yaşadığı acıların intikamını almak ve kızını hayatta tutmaktır.  

 

Türk televizyonlarında izlemeye alışık olmadığımız bir konuyu ele alan dizinin IMDb üzerinden aldığı puan tam olarak 8.6. Maraşlı, her pazartesi ATV ekranlarında saat 20:00'da yayınlanmaya devam ediyor.

4. Sefirin Kızı

Star TV ekranlarında izleyicisiyle buluşan Sefirin Kızı, bir garibanın oğlu olan Sancar ve bir büyükelçinin kızı olan Nare'nin aşk hikayesini anlatıyor. Çekimleri Muğla ve Karadağ'da yapılan dizinin kadrosunda Engin Akyürek, Neslihan Atagül, Uraz Kaygılaroğlu gibi daha birçok tecrübeli ve tanınan isim yer alıyor. Neslihan Atagül ve Uraz Kaygılaroğlu'nun diziden ayrılması sonrası Tuba Büyüküstün'ün dahil olduğu, yayın hayatına her pazartesi saat 20:00'da devam eden dizinin IMDb puanı ise 6.1. 

5. Sen Çal Kapımı

Fox TV ekranlarında yayınlanan ve başrollerinde Hande Erçel, Kerem Bürsin ikilisinin yer aldığı dizi, bursu Serkan Bolat (Kerem Bürsin) isimli karakter yüzünden kesilen Eda'nın (Hande Erçel) Serkan'la yaptığı bir anlaşmayı konu alıyor. Tüm hayatını eğitimine bağlayan Eda, bursunu geri almak için Serkan'ın karşısına çıkınca Serkan kendisine bir teklifte bulunur ve Eda bu teklifi kabul eder. 

 

IMDb üzerinden 7,8 puan alan Sen Çal Kapımı her cumartesi, saat 20:00'da izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. 

6. Son Yaz

1 Ocak tarihinde yayın hayatına başlayan Son Yaz, Fox TV ekranlarında her cuma saat 20:00'da yayınlanmaya devam ediyor. Organize suç örgütü liderinin yakalandıktan sonra Ali Atay'ın canlandırdığı Selim Kara ile iş birliği yapmasını konu alan dizinin kadrosunda Alperen Duymaz, Funda Eryiğit ve Hafsanur Sancaktutan gibi isimler yer alıyor. Son Yaz'ın IMDb puanı ise 7.5. 

7. Akrep

Yönetmenliğini Fazilet Hanım ve Kızları, Kördüğüm gibi yapımlardan tanıdığımız Gökçen Usta'nın üstlendiği, yayın hayatına 11 Aralık tarihinde başlayan ve yayınlanmaya her perşembe saat 20:00'da (önceden cuma günleri yayınlanıyordu) Star TV ekranlarında devam eden Akrep, kızları ve torunlarıyla güzel bir hayat sürmekte olan Perihan'ın bir ölüm haberiyle tüm hayatının alt üst olmasını konu alıyor. Dizinin IMDb üzerinden aldığı puan 5.9.

8. Terapist

Geçtiğimiz aylarda çıkış yapan Gain platformunun orijinal içeriklerinden olan Terapist, hepsinin birbirinden farklı garip hastalıkları olan bir grup hastanın ve terapistlerinin sıra dışı ilişkisini konu alıyor. Ancak hikâye sadece bununla sınırlı değil. Terapistin yani Çetin'in (Muhammet Uzuner) eve döndükten sonra eşini ölü bulmasıyla her şey değişiyor, Artık sıra dışı durumları olan bu hastalar masum birer hasta değil, hepsi birer zanlıdır. Her salı Gain üzerinde yayınlanmaya devam eden Terapist'in IMDb puanı 8.1.

9. Uyanış: Büyük Selçuklu

Türk televizyonlarını farklı bir boyuta çıkaran, yapımcılığını Emre Konuk'un üstlendiği dizinin kadrosunda; Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Gürkan Uygun ve Mehmet Özgür gibi Türk televizyonlarının sevilen isimlerinden olan daha birçok ismin yer aldığı Uyanış: Büyük Selçuklu, Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun devlet yapısını, sarayda yaşanan entrikaları ve Melikşah'ın hayatını anlatıyor. Her pazartesi saat 20:00'da TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya devam eden dizinin IMDb puanı 8.1.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.