Sinemalarda uygulanan "aşı ya da negatif PCR testi" şartı kaldırıldı

39.269 Gösterim
17 Ocak 2022 10:59
Sinemalarda uygulanan "aşı ya da negatif PCR testi" şartı kaldırıldı

İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen "PCR Testi Zorunluluğu" konulu ek genelgeye göre, 6 Eylül'den beri uygulanan, aşısız veya aşı sürecini tamamlamamış kişilerden konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklerde istenen negatif PCR testi şartı kaldırıldı.


21 Ağustos'ta İçişleri Bakanlığınca 81 il Valiliğine gönderilen "Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelgeyle alınan, aşı olmamış ya da aşı sürecini tamamlamamış vatandaşların, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılabilmek için son 48 saatte yapılmış negatif PCR testi gösterme şartı, 15 Ocak itibarıyla İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yeni ek genelgeyle kaldırıldı. Böylelikle, sinema salonlarında seyirciden aşı veya negatif PCR testi sonucu aranmayacak.

15 Ocak'ta yayımlanan yazıda; uçak, tren, otobüs gibi vasıtalarla yapılacak şehirlerarası seyahatler öncesi aşısız kişilerden istenen negatif PCR testi şartının da kaldırıldığı açıklansa da, 16 Ocak'ta yayımlanan yeni kararla şehirlerarası uçak yolculuklarında aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde Covid-19 geçirmemiş kişilerden PCR testi istenilmesine devam edileceği açıklandı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.