Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği Başkanı Cenk Sezgin: "Türkiye, Avrasya'nın sinema üssü olacak"

2.296 Gösterim
14 Kasım 2018 18:10
Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği Başkanı Cenk Sezgin: "Türkiye, Avrasya'nın sinema üssü olacak"

Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği Başkanı Cenk Sezgin, dernek kapsamında yapılan projeleri anlatacağı Gelişen Sinema Pazarları Konferansı'nda (Emerging Cinema Markets Conference) hakkında açıklamalarda bulundu.


Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Balkanlar, Orta Asya gibi bölgelerdeki gelişime açık sinema sektörünün pek çok yönüyle değerlendirileceği ve sektörel fırsatların konuşulacağı Gelişen Sinema Pazarları Konferansı (Emerging Cinema Markets Conference), 20 - 22 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek.

DCS Events ve The Big Picture işbirliğinde düzenlenecek olan Emerging Cinema Markets Conference İstanbul'da, Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği (SİSAY) başkanı Cenk Sezgin de konferans katılımcılarına Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri "1 milyon çocuk sinemayla buluşuyor" projesini ve tecrübelerini de anlatacak. Sezgin, üç gün sürecek etkinlik ve Türkiye sinema sektörünün durumuyla ilgili ise şöyle konuştu:

 

‘’Global pazarın gözü bizim de içinde olduğumuz Balkanlar, Orta Asya, Kuzey Afrika, Orta Doğu bölgesinde. 650 milyon nüfusun yaşadığı bölgede toplam satılan bilet sayısı 170 milyon. Gelişime çok açık bir pazar. Türkiye son birkaç yılda film endüstrisinde çok büyük adımlar atarak, dünyada kendine önemli bir yer edinmeyi başardı. Konferansın İstanbul’da yapılması bunun göstergesi. Pazarın güçlü oyuncularıyla bölgedeki aktörleri buluşturan bu konferansların devamı gelecek. Türkiye bu gelişen pazar fırsatları açısından daha çok yatırımcıyı çekecek ve Avrasya’nın sinema üssü olacak.’

20 - 22 Kasım 2018 tarihleri arasında Swissôtel The Bosphorus'da düzenlenecek olan etkinliğin ayrıntılı detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.