Sinema Destekleme Kurulu, yeni dönemde destek alacak filmleri açıkladı

2.777 Gösterim
17 Ekim 2021 12:40
Sinema Destekleme Kurulu, yeni dönemde destek alacak filmleri açıkladı

Sinema Destekleme Kurulu 2021-5 sayılı kararını açıkladı. İlk uzun metraj, uzun metraj ve çekim sonrası projeleri kategorilerinde 18 projeye toplam 17 milyon 450 bin lira destek kararı çıktı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, 2021-5 Sayılı Sinema Destekleme Kurulu kararını açıkladı. 5 “İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım” projesine 3 milyon 750 bin lira, 11 “Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım” projesine 13 milyon 300 bin lira, 2 “Çekim Sonrası” projesine ise 400 bin lira destek sağlandı. Toplam 18 proje için 17 milyon 450 bin lira desteklerle birlikte 2021 yılı içerisinde Bakanlık tarafından 356 proje için sinema sektörüne sağlanan toplam miktar 65 milyon 450 bin liraya ulaştı.

 

Uzun metraj film desteği alan yapımlar arasında, ilk filmi Güvercin ile Berlin Film Festivali’nde yarışan ve Asya Pasifik Film Ödülleri’nde “En İyi Gençlik Filmi” ödülünü alan yönetmen Banu Sıvacı’nın Günyüzü, yine ilk filmi Bozkır ile Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden 11 ödülle dönen yönetmen Ali Özel’in Beklenti, Anons filmi ile Venedik Film Festivali’nde “Jüri Özel Ödülü” alan yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un Ölüleri Yakma Cemiyeti, usta yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun Cannes Film Festivali’nin “Cinefondation Atelier” bölümüne seçilen İdea, Türk sinemasının başarılı kadın yönetmenlerinden Pelin Esmer’in O da Bir Şey mi?, son filmi Gölgeler İçinde ile Moskova Uluslararası Film Festivali’nde “Jüri Özel Ödülü” kazanan yönetmen Erdem Tepegöz’ün Çığ, filminin yanı sıra Ateşin Düştüğü Yer filmiyle Montreal Dünya Film Festivali’nde "En İyi 20 Film" listesine girme başarısını gösteren yönetmen İsmail Güneş’in Kurban filmi bulunmakta.

 

2021-5 Sayılı Sinema Destekleme Kurulu kararının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.