Seyircilerin salgın sonrası sinema salonlarına dönüşüyle ilgili bir anket araştırması yayınlandı

4.299 Gösterim
1 Nisan 2020 16:45
Seyircilerin salgın sonrası sinema salonlarına dönüşüyle ilgili bir anket araştırması yayınlandı

ABD'de yapılan bir anket araştırması, pandemi sona erdikten sonra insanların sosyal faaliyetlere geri dönme konusundaki olası reaksiyonlarını ortaya koydu.


Mart ayı başından beri bir pandemi olarak nitelendirilen Covid-19 salgını sebebiyle dünya genelinde hayatın birçok alanı durdu. Salgınla mücadele süredururken pandemi sona erdiğinde insanların eski alışkanlıkları ve sosyal hayatlarına dönmelerinin ne kadar zaman alacağı da üzerine konuşulan bir konu oldu. Performance Research'ün ABD'de yaptığı anket araştırması da bu konuda bir fikir veriyor.

 

Variety'nin detaylarını paylaştığı araştırmada; bin kişiye, pandeminin sona ermesinin akabinde sinema, konser, spor organizasyonları, eğlence parkları gibi sosyal faaliyetlere dönme konusundaki reaksiyonların ne olacağı soruldu. Sinema kategorisinde soruları cevaplayan insanların %49'u salonlara dönüşleri için "en az birkaç ay sürer" yanıtını verdi. Katılanların %28'i hayat normalleşmeye başladığında sinemaya salgın öncesine göre daha az gideceğini belirtirken, salonlarda daha fazla yer alacağını söyleyenlerin oranı %15 oldu. Katılanların %57'si ise bu tercihlerinde bir değişiklik olmayacağını belirtti.

 

Pandemi sona erdiğinde sinema, spor, konser gibi sosyal faaliyetlere dönmenin "uzun bir süre korkutucu" olacağını düşünenlerin oranı %47 olurken, araştırmadan görece olumlu sonuçlar da çıkmadı değil. Öyle ki, ankete katılanların %53'ü sevdikleri sosyal aktiviteleri iple çektiğini, %46'sı ise pandemi öncesi yapabildikleri bu aktivitelere çok daha fazla değer vereceklerini söyledi..

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.