Samimi anlatılarıyla izleyeni iyi hissettiren 10 başarılı film

7.951 Gösterim
18 Mart 2020 16:10
Samimi anlatılarıyla izleyeni iyi hissettiren 10 başarılı film

Malum, salgın sebebiyle dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de birçoklarımız sosyal mesafelenme ile kişisel sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyor. Biz de, sinema sevgisini evde gidermek durumunda kalanlar için bir liste derledik. Üstelik, gerek ele aldıkları hikâyeler gerekse samimi anlatılarıyla izleyeni daha iyi hissetmeye sevk eden bu yapımlar, online platformlardan kolaylıkla erişilebilen filmler arasında yer alıyor.


Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happyness)

Steve Conrad'ın senaryosunu kaleme aldığı, Gabriele Muccino'nun yönetmen koltuğunda oturduğu Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happyness), eşinin kendisini terk etmesi sonucu bir başına kaldığı oğluyla birlikte ne kadar zorlu da olsa hayatlarındaki tüm engelleri aşmaya çalışan baba Chris Gardner'ın oğluyla olan hikâyesini konu ediniyor. Will Smith'in kendi oğlu Jaden Smith ile birlikte başrolünü paylaştığı film, hem seyirciler tarafından oldukça beğenilmiş hem de ünlü oyuncuya ikinci Oscar adaylığını kazandırmıştı. Filmi Netflix üzerinden izlemek için tıklayınız.

Onur (Pride)

Stephen Beresford'un kaleme aldığı, Matthew Warchus'un yönetmenliğini üstlendiği Onur (Pride), 1984 yılında Londra'daki Onur Yürüyüşü'ne katılmak üzere Londra'ya gelen Joe karakterinin hikâyesi üzerinden, otoriter yönetimlerin baskı altına almak istediği iki kesim olan LGBTİ bireyler ile hakları için grevde olan maden işçilerinin Onur Yürüyüşü'nü bir kutlamanın yanı sıra dayanışma gününe çevrimesini anlatıyor. George MacKay, Ben Schnetzer, Andrew Scott, Faye Marsay, Paddy Considine, Bill Nighy gibi isimlerin yer aldığı filmi, BluTv üzerinden izleyebilirsiniz.

Şipşak Aile (Instant Family)

Sean Anders'ın yönettiği, oyuncu kadrosunda Rose Byrne, Mark Wahlberg, Isabela Merced, Octavia Spencer gibi isimlerin yer aldığı Şipşak Aile (Instant Family), bir aile kurmaya karar veren Pete ve Ellie çiftinin üç kardeşi evlat edinmesiyle yeni bir hayata uyum sağlama çabalarını samimi bir dille anlatıyor. Filmi Bein Connect üzerinden izleyebilirsiniz.

My Neighbors The Yamadas

Ateşböceklerinin Mezarı (Grave of the Fireflies), Only Yesterday ve Prenses Kaguya Masalı (The Tale of Princess Kaguya) gibi animasyonlara imza atmış olan usta isim Isao Takahata'nın yönettiği My Neighbors The Yamadas, Tokyo'nun keşmekeşinde hayatlarını idame ettirmeye çalışan orta sınıf Yamada ailesinin, yaşamın getirdiği sevinçli ve hüzünlü anları tecrübe ettikleri sıcak bir hikâyeyi konu ediniyor. Filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

Amélie

Jean-Pierre Jeunet'nin 2001 yılında çektiği, başrolünde Audrey Tautou'nun yer aldığı kült film Amélie, çevresindekilere yardım etmek en büyük gayelerinden biri olan, naif mi naif Amélie'nin hikâyesini odağına alıyor. Jeunet'nin kırmızı ve sarı renklerin hâkim olduğu pastel dünyası, hiç beklemediği anda aşkı bulan Amélie'nin dünyasına muazzam bir uyum gösteriyor. Filmi BluTv üzerinden izleyebilirsiniz.

Geleceğe Dönüş (Back to the Future)

Robert Zemeckis ve Bob Gale'in kaleme aldığı, sonradan sinema tarihine geçen bir üçlemeye dönüşen serinin ilk filmi Geleceğe Dönüş (Back to the Future), çılgın fikirlerini hayata geçirmeye çalışan bilim insanı Doc Brown'un tasarladığı bir zaman makinesi olan DeLorean ile yanlışlıkla otuz yıl öncesine giden 17 yaşındaki Marty McFly'ın macerasını anlatıyor. Tekrar tekrar izlendiğinde aynı seyir zevkini sunabilen yapımlardan olan filme Bein Connect üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şampiyon Danimarka (Sommeren '92)

Kasper Barfoed'in yönettiği Şampiyon Danimarka (Sommeren '92), 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası'na sadece 11 gün kala ülkede çıkan savaş nedeniyle turnuvadan diskalifiye edilen Yugoslavya'nın yerine şampiyonaya çağrılan Danimarka milli takımının, futbol tarihinin en büyük sürprizlerinden birine imza atarak zafere yürümesinin hikâyesini anlatıyor. Danimarkalı ünlü aktör Ulrich Thomsen'in milli takımın antrenörü Richard Møller Nielsen'e hayat verdiği filmi, Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

Paddington 2

Paul King'in yeniden yönetmen koltuğuna oturduğu devam filmi Paddington 2, ilk filmde yaşadığı serüvenler sonucu Brown ailesinin bir ferdi olan ve muhitteki herkes tarafından oldukça sevilen ayı Paddington'ın, 100. yaşını kutlamaya hazırlanan teyzesi Lucy'ye hediye etmek istediği kitabın çalınmasıyla gelişen olayları konu ediniyor. Özellikle Wes Anderson'ın görsel dünyasını sevenlerin kaçırmaması gereken filmi, BluTv üzerinden izleyebilirsiniz.

Denemeye Değer (Long Shot)

Charlize Theron ve Seth Rogen'in başrollerini paylaştığı Denemeye Değer (Long Shot), siyaset arenasının gözde diplomatlarından biri olan ve başkanlık seçimleri için adaylığını koyan Charlotte Field ile günümüzde gazeteci olan ve Charlotte'ın gençliğinde bebek bakıcılığını yaptığı Fred'in tesadüfen karşılaşması sonrası gelişen olayları konu ediniyor. Mizahi dozu yüksek romantik bir hikâyeyi ele alan filmi, Bein Connect üzerinden izleyebilirsiniz.

Ferris Bueller'le Bir Gün (Ferris Bueller's Day Off)

Matthew Broderick'in başrolünde yer aldığı Ferris Bueller'le Bir Gün (Ferris Bueller's Day Off), okulu kırıp Cameron ve Sloane ile Chicago'ya giden Ferris Bueller ve arkadaşlarının, tüm gün boyunca başlarından geçen maceralarını odağına alıyor. Eğlenceli bir gençlik filmi olan yapımı, Netflix üzerinden izleyebilirsiniz. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.