Salonlara verilen destek, özellikle Anadolu sinemalarına nefes aldırdı

2.219 Gösterim
22 Şubat 2021 17:56
Salonlara verilen destek, özellikle Anadolu sinemalarına nefes aldırdı

Geçtiğimizin yıl açıklanan ve toplam 15,9 milyon TL'yi bulacağı belirtilen Yerli Film Gösterim Desteği, özellikle Anadolu'daki birçok sinemaya bir nebze olsun nefes aldırdı. Salon başına 100 bin TL olarak belirlenen destekten 159 sinema salonu yararlanmış oldu.


Sabah'tan Feride Cem'in haberine göre, geçen yıl açıklanan "Yerli Film Gösterim Desteği" paketi, pandemi sebebiyle zor günler geçiren sinema salonlarına can simidi oldu. Geçen ay destekten yararlanacak salonları açıklayan Sinema Genel Müdürlüğü'nün destek ödemeleri yapılmaya başladı. Habere göre, özellikle Anadolu'da yer alan ve bağımsız olarak işletilen salonların pandemiden daha büyük bir zarar görmesi sebebiyle, CGV Mars, Avşar, Cinens, Özdilek gibi büyük sinema zincirleri, destekten haklarını feragat etti. Böylelikle desteğin tamamı büyük sinema zincirleri dışındaki salonlara verilmiş oldu.

 

Destekten yaralanan salon işletmecileri, bu tarz desteklerin olmaması durumunda salonlarını temelli olarak kapatmak durumunda kalabileceklerini, bu destekle bir nebze de olsa nefes alabildiklerini belirtiyor.

 

Sinema Genel Müdürlüğünün "Yerli Film Gösterim Desteği" paketine başvuru şartı olarak koyduğu maddeler ise şu şekildeydi:

 

-"Başvurular sinema salonu işletmecisi şirket tarafından yapılır."

 

-"Aynı lokasyonda birden fazla salon için başvuru yapılamaz."

 

-"Sinema salonu işletmecisinin, sinema salonunda bir yıl boyunca Bakanlık destekli en az on iki filmi, en az bir hafta süreyle ve günde en az üç seans olacak şekilde göstermesi gerekir."

 

-"Seansların en az ikisi saat 16.00’dan sonra gerçekleştirilmelidir."

 

-"Filmlerin gösteriminin en az altmış koltuk kapasiteli sinema salonlarında yıl boyu düzenli ve ticari amaçla yapılıyor olması gereklidir."

 

-"Kanun kapsamında aldığı destek nedeniyle haklarında 6183 sayılı Kanuna göre yasal takip başlatılan borçlu ve kefiller, borcun tamamı tahsil edilmeden Kanunda yer alan desteklerden faydalanamaz."

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.