Richard Linklater, efsanevi komedyen Bill Hicks'i odağına alan biyografi filmini yazıp yönetecek

1.699 Gösterim
25 Ekim 2018 13:35
Richard Linklater, efsanevi komedyen Bill Hicks'i odağına alan biyografi filmini yazıp yönetecek

Richard Linklater, 90'lı yıllarda gösterileri kültleşen ve erken yaşta hayatını kaybeden komedyen Bill Hicks'in hayatını konu edinen bir biyografi filmi yazıp yönetecek.


Geçen yıl Last Flag Flying filmiyle vizyona konuk olan, önümüzdeki yıl gösterime girecek olan Where'd You Go, Bernadette filmini tamamladıktan sonra pek detay vermediği yeni projesinin çekimlerine başlayan usta sinemacı Richard Linklater, şimdiden yeni projeleri elinin altında tutuyor. 

 

Collider'ın haberine göre Linklater, aynı dönemde ve aynı bölgede yetiştiği komedyen ve hiciv ustası Bill Hicks'in hikâyesini beyaz perdeye yansıtacak. Verdiği söyleşilerde birçok kez Bill Hicks'in benzersizliğinden, politik mizahından ve meselelere bakış açısından övgü ve özlemle bahseden Linklater'ın, 90'lı yılların başında kariyeri yükselişe geçen fakat 1994 yılında 32 yaşında pankreas kanserinden ötürü hayatını kaybeden Hicks'in hikâyesini anlatacak doğru isim olduğuna pek bir itiraz gelmeyecektir. Richard Linklater'ın senaryosunu da kaleme alacağı projenin çekimlerine ne zaman başlayacağı ise henüz netleşmiş değil. Zira hâlihazırda Linklater'ın elinde John Brinkley biyografi filmi de bulunuyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.