Resmileşti: Amazon, MGM'i $8,45 milyara satın aldı

2.536 Gösterim
26 Mayıs 2021 17:50
Resmileşti: Amazon, MGM'i $8,45 milyara satın aldı

Bir süredir konuşulan büyük satın alma gerçekleşti. Amazon'un, MGM'i $8,45 milyara satın aldığı açıklandı. Böylelikle James Bond serisi, The Silence of the Lambs, Rocky, 12 Angry Men gibi filmlerin hakları MGM ile birlikte Amazon'a geçmiş oldu.


MGM, kataloğunda yer alan 4 bini aşkın film ve 17 bini aşkın televizyon içeriğiyle birlikte Amazon'a geçiyor. Geçen yılın sonundan beri süregelen kulis haberleri geçen hafta içerisinde iyice ayyuka çıkmış, Amazon'un MGM'i yaklaşık $9 milyara satın alacağı haberleri gündeme düşmüştü. 26 Mayıs itibarıyla satışın gerçekleştiği, MGM'in $8,45 milyara Amazon'a katılacağı resmi olarak açıklandı.

 

1924 yılında kurulan ve Hollywood'un Altın Çağı olarak nitelendirilen döneminin demirbaşlarından biri olan MGM, yıllar içerisinde aynı çizgiyi koruyamamış ve özellikle 2000'lerde birçok kez iflastan geri dönüp yeniden yapılanmak zorunda kalmıştı. En büyük varlığı konumundaki James Bond serisinin yanı sıra sinema tarihinden 12 Angry Men, The Silence of the Lambs, Rocky, RoboCop, Thelma & Louise gibi filmler ile The Handmaid’s Tale, Vikings, Fargo gibi dizileri kataloğunda bulunduran MGM'in Amazon'a dahil oluş sürecinin bu yılın son döneminde başlaması bekleniyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.