Resmileşti: 10 yıla yayılacak Harry Potter dizisi HBO Max tarafından duyuruldu

57.615 Gösterim
13 Nisan 2023 16:34
Resmileşti: 10 yıla yayılacak Harry Potter dizisi HBO Max tarafından duyuruldu

Warner Bros. Discovery yöneticileri tarafından yeni projeleri Max platformu için yapılan sunumda yıllardır bahsi geçen Harry Potter dizisi resmi olarak duyuruldu. Harry Potter serisi on yıl sürecek bir dizi ile sevenleriyle tekrar buluşacak.


Warner Bros. Discovery  12 Nisan'da basına ve yatırımcılara yeni projeleri Max hakkında yaptıkları açıklamalarda, Harry Potter'ın dizi projesi olarak platformda yer alacağını duyurdu. 

 

Warner Bros. Discovery'nin projeyi on yıllık bir dizi olarak tanımladığı sunumda, dizinin tamamen yeni bir kadroya sahip olacağını duyurdu. Serinin geçen yıllarda geniş bir pazarda sergilediği güç, popülerliğini ve herkes üzerindeki etkisini kanıtlamıştı. Her biri çok satan kitaplara ek olarak, bugüne kadar küresel gişede 7,7 milyar dolardan fazla hasılat yapan sekiz film, Fantastik Canavarlar film serisi, tema parkları, oyuncaklar ve yakın zamanda piyasaya sürülen video oyunu Hogwarts Legacy, kitap serisinin devamı olan Broadway şovu Harry Potter and the Cursed Child gibi peşi sıra gelen projelerdeki başarılar, bu dizi için kaçınılmaz bir nitelik yarattı.

 

HBO & HBO Max Content'in başkanı ve CEO'su Casey, "İzleyicilere Hogwarts'ı yeni bir şekilde keşfetme fırsatı vermekten mutluluk duyuyoruz. Harry Potter kültürel bir fenomen, Büyücülük Dünyası'na karşı da bitmeyen bir sevgi olduğu aşikâr. Warner Bros. Television ve J.K. Rowling, bu yeni Max Original serisinde, hayranların yıllarca keyif almaya devam ettikleri ironik kitapların derinliklerine inecek." diye konuştu.

 

Her kitaptan bir sezon olacak dizi için açıklama yapan isimlerden biri de J.K. Rowling oldu:

Max'in kitaplarımın bütünlüğünü koruma taahhüdü benim için önemli. Sadece uzun soluklu televizyon dizilerinin sağlayabileceği derinlik ve ayrıntıya olanak tanıyan bu yeni uyarlamanın bir parçası olmayı dört gözle bekliyorum.

Resmi taraflarca yapılan açıklamalar neticesinde, yıllardır süre gelen Harry Potter'ın geleceği hakkındaki söylentiler de nihai noktaya ulaşmış oldu. Dizinin oyuncu kadrosu, yaratıcı ekibi detayları zamanla takipçileriyle paylaşılacak. 

 

Kaynak: Variety

Görsel: Vlad Pan

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.