Regina King'in Venedik ve Toronto'da yankı uyandıran filmi One Night in Miami'den fragman yayınlandı

1.498 Gösterim
19 Kasım 2020 12:35
Regina King'in Venedik ve Toronto'da yankı uyandıran filmi One Night in Miami'den fragman yayınlandı

Oscar ödüllü oyuncu Regina King'in ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimi olan ve Muhammad Ali, Malcolm X, Sam Cooke ve Jim Brown gibi 60'ların önemli siyah figürlerinin birlikte geçirdikleri bir geceyi anlatan One Night in Miami'den fragman yayınlandı.


1964 yılında, sonradan Muhammad Ali olarak adını değiştirecek olan Cassius Clay, henüz yaşındayken Miami'de karşılaştığı ağır sıklet boks şampiyonu Sonny Liston'ı devirmeyi başarmıştı. 2019 yılında If Beale Street Could Talk filmindeki performansıyla Oscar ödülüne layık görülen Regina King'in ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimi olan One Night in Miami, Ali'nin Liston zaferi sonrası o dönemin hak mücadelesinde de yer alan ünlü siyah figürleri Malcolm X, Sam Cooke ve Jim Brown ile birlikte geçirdiği geceyi anlatıyor.

 

Kemp Powers tarafından aynı isimli oyundan uyarlanan ve bu dört figürün hikâyelerinden esinlenerek bir gecelik kurmaca bir dost meclisini anlatan film, gösterildiği Venedik ve Toronto'da büyük yankı uyandırdı ve Oscar için adı geçen filmlerden biri oldu. Oyuncu kadrosunda Kingsley Ben-Adir, Eli Goree, Aldis Hodge, Leslie Odom Jr., Joaquina Kalukango, Nicolette Robinson, Beau Bridges, Lance Reddick gibi isimlerin yer aldığı film, ABD'de 25 Aralık'ta sınırlı gösterime girecek, 15 Ocak'ta ise Amazon Prime'da yayında olacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.