Peter Jackson'ın The Beatles'ı konu alan belgeselinden özel bir video yayınlandı

2.019 Gösterim
23 Aralık 2020 16:45
Peter Jackson'ın The Beatles'ı konu alan belgeselinden özel bir video yayınlandı

Usta sinemacı Peter Jackson, The Beatles'ı odağına alan belgeseli The Beatles: Get Back için yararlandığı, The Beatles'ın daha önce görülmemiş 56 saatlik kayıtlarından "fragman ya da bölüm değil sadece filmin ruhunu yansıtan montaj" olarak nitelediği özel bir video yayınladı.


2018 yılında 1. Dünya Savaşı'nın 100 yıllık görüntülerini günümüz teknolojisiyle restore ederek They Shall Not Grow Old belgeselini çeken ve imza attığı Orta Dünya filmleri Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerini de görsel devamlılığı sağlanacak şekilde restore eden Peter Jackson, üzerinde çalıştığı The Beatles belgeseline kaynaklık eden 56 saatlik daha önce görülmemiş kayıtlardan, filmin ruhunu yansıtacağını düşündüğü özel bir kolaj paylaştı.

 

Michael Lindsay-Hogg'un 1969 yılında The Beatles'ın yeni albüm çalışmalarını kayıt altına alarak ortaya çıkarttığı Let It Be belgeseli, akıllarda grubun dağılışını simgeleyen bir şey olarak kalmıştı. The Beatles üyeleri de filmi çektikleri dönemde grubun dağılmasına dair bir kararları olmadığını, filmdeki negatif atmosfer kadar neşeli günleri olduğunu fakat filmin bunu yansıtmadığını birçok kez dile getirmişlerdi. Let It Be için çekilen 56 saatlik kayıtları restore ederek yeni bir film kurgulayacak olan Peter Jackson da yayınladığı özel videoyla The Beatles üyelerinin bu hissiyatını destekliyor gibi gözüküyor. Zira beş dakikalık videoda Get Back şarkısı eşliğinde The Beatles üyelerinin eğlenceli kayıt süreçlerinden bölümler görüyoruz.

 

Pandemi sebebiyle prodüksiyon sonrası çalışmaları sekteye uğrayan film, 2021 yılı içerisinde seyirciyle buluşacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.