Paolo Sorrentino'dan Silvio Berlusconi'nin hayatını konu alan bir film geliyor

3.311 Gösterim
6 Eylül 2016 10:10
Paolo Sorrentino'dan Silvio Berlusconi'nin hayatını konu alan bir film geliyor

Muhteşem Güzellik (La Grande Bellezza) filmiyle Yabancı Dilde En İyi Film Oscar Ödülü'nü kazanan, 2015 yılında Gençlik (Youth) filmini izlediğimiz Paolo Sorrentino'nun yeni filmi belli oldu. İtalyan yönetmen yeni filminde, İtalya'nın yakın dönemine damga vurmuş figürlerinden biri olan Silvio Berlusconi'nin hayatını konu edinecek.


Muhteşem GüzellikSeni Seviyorum Rio (Rio, Eu Te Amo) filminde bir bölüm ve Gençlik'i kotaran Paolo Sorrentino'nun en taze projesi kısa bir süre önce 73. Venedik Film Festivali'nde prömiyerini yaptı. Oyuncu kadrosunda Jude Law, Diane Keaton, Cécile De France gibi isimleri bulunduran The Young Pope dizisiyle Venedik'te olumlu eleştiriler alan Sorrentino'nun, yeni sinema projesi de bugünlerde netlik kazandı.

Variety'nin özel haberine göre, Sorrentino'nun senaryosunu da yazdığı filmin adı Loro (Türkçe'ye "Onları" olarak direkt çevrilebilir) olacak ve film, yakın dönem İtalyan siyasetinin önemli figürlerinden biri olan Silvio Berlusconi'nin hayatını konu edinecek. Kendilerini adadıkları alanlarda zirveye çıkmış fakat yalnız karakterleri ustalıkla işleyen, hâlihazırda Il divo ile 2. Dünya Savaşı sonrası İtalyan siyasetine damga vurmuş Giulio Andreotti'nin hayatını sinemaya uyarlamış olan Sorrentino, çalkantalı politika kariyerinde pek çok suçlamalarla karşı karşıya kalan, İtalya'nın en zengin isimlerinden biri olan Silvio Berlusconi'nin hayatını sinemaya aktaracak en doğru isim olabilir. Şimdiden iple çektiğimiz filmin çekimlerine 2017 yazı gibi başlanması bekleniyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.