Oscar Wilde'ın ünlü romanı The Picture Of Dorian Gray kadın başrolüyle sinemaya uyarlanacak

1.839 Gösterim
17 Ağustos 2017 11:30
Oscar Wilde'ın ünlü romanı The Picture Of Dorian Gray kadın başrolüyle sinemaya uyarlanacak

Oscar Wilde'ın 1890 yılında yazdığı romanı The Picture Of Dorian Gray'in filme aktarılması için Lionsgate çalışmalara başladı. Dorian Gray'in bir kadın karakter olacağı filmin yönetmenliğini, St Vincent adını kullanan Grammy ödüllü rock müzik sanatçısı Annie Clark üstlenecek. 


Oscar Wilde'ın romanı The Picture Of Dorian Gray sinemaya uyarlanmaya hazırlanıyor. St. Vincent ismini kullanan Grammy ödüllü rock müzik sanatçısı Annie Clark filmin yönetmenliğinde rol alacak. Projenin ilginç yanı ise filmin ana karakterini bir kadının canlandıracak olması. Henüz Dorian Gray'i kimin canlandıracağı belli olmayan filmde yönetmen, portresi yaşlandıkça kendisi genç kalan bir kadının yaşamını kendi gözünden anlatmaya hazırlanıyor.

 

Filmin senaryosunu ise David Birke kaleme alacak. Birke daha önce, Isabelle Huppert'ın başrolünde olduğu Paul Verhoeven'in gerilim filmi Elle'nin de senaryosunu yazmıştı.

Annie Clark nam-ı diğer St. Vincent, ilk yönetmenlik deneyimini ise prömiyerini Sundance Film Festivali'nde gerçekleştiren ve dört kısa filmden oluşan korku antolojisi XX filminin The Birthday Party adlı bölümünü yöneterek yaşamıştı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.