Oscar Ödülleri'nde değişiklikler: Adaylık için vizyona girme şartı salgın sebebiyle kaldırılıyor

2.464 Gösterim
29 Nisan 2020 10:45
Oscar Ödülleri'nde değişiklikler: Adaylık için vizyona girme şartı salgın sebebiyle kaldırılıyor

Yeni tip corona virüsün yol açtığı Covid-19 pandemisi gölgesinde yeni toplantısını gerçekleştiren Akademi, Oscar Ödülleri için birtakım değişiklik kararı aldı.


Akademi'nin aldığı değişiklik kararlarından öne çıkan madde, bir filmin Oscar adaylığına uygun olabilmesi için Los Angeles'da en az bir hafta sinema gösteriminde kalmış olması şartı geçici olarak kaldırıldı. Dolayısıyla dijital olarak yayınlanan filmler de önümüzdeki Oscar töreni için aday olabilecek. Fakat bu konuda mühim bir koşul da getirildi. Oscar adaylığına uygunluk için, dijital olarak yayınlanan filmlerden daha önceden planlanmış bir vizyon tarihine sahip olma şartı aranıyor. Kısacası Akademi bu değişikliği sadece salgın sebebiyle vizyonu etkilenen filmlerin bir hak kaybına uğramaması için gerçekleştiriyor. Dijital olarak yayınlanan filmlerin, sadece Akademi üyelerine açık olacak stream platformunda 60 gün boyunca erişime açık olması da isteniyor. Filmlerin büyüsünü salonlarda tecrübe etmekten daha özel bir yol olmadığının belirtildiği Akademi açıklamasında, sinemaların açılması sonrası en az yedi gün vizyonda olma şartının tekrardan getirileceği ve Los Angeles'ın yanına New York City, the Bay Area, Chicago, Miami ve Atlanta'nın da ekleneceği yer alıyor.

Oscar Ödülleri'nde yapılan bir diğer değişiklik ise ses kategorilerinde oldu. Alınan karar sonrası En İyi Ses Miksajı ve En İyi Ses Kurgusu kategorileri birleştirildi. Böylelikle Oscar Ödülleri'nde dağıtılan toplam ödül sayısı 23'e düşmüş oldu.

 

Akademi üyeleri ilk kez belli koşullar altında uluslararası filmlerin ön seçim aşamasına dahil olurken, özgün müzik kategorisi adaylığa uygunluk şartlarında da bazı değişikliklere gidildi. Bu kategoriye aday olabilmek için bir filmin müziklerinin en az %60'ının özgün olması beklenirken, bir evren ya da seriye dahil filmler için ise minimum %80 özgün müzik içerme şartı aranacak.

 

Gelecek yıl 93.'sü düzenlenecek Oscar Ödülleri, 28 Şubat 2021 tarihinde sahiplerini bulacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.