Ocak ayı vizyon takviminden 7 yabancı film önerisi

3.351 Gösterim
2 Ocak 2020 17:45
Ocak ayı vizyon takviminden 7 yabancı film önerisi

Yeni yılın ilk ayında vizyona girecek yabancı filmler arasından öne çıkan yapımları derledik.


01 Ocak 2020

Ünlü Çinli oyuncu Donnie Yen'in başrolünde yer aldığı, Wing Chun ustası Ip Man'ın hayatından uyarlanan serinin dördüncü ve son filmi Ip Man 4: Final, Ip Man'ın kendisini bu sefer Amerika'da bir mücadele içerisinde bulmasını anlatıyor.

03 Ocak 2020

Kleber Mendonça Filho ve Juliano Dornelles'in yönettiği Bacurau, anneannesinin ölümüyle Brezilya'nın yarı kurak taşrasındaki köyüne dönen Teresa ile doğrudan kendilerini hedef alan şiddet olaylarına maruz kalan köy halkının yaşadıklarını anlatıyor.

10 Ocak 2020

Brick, Looper ve Star Wars: The Last Jedi gibi yapımlara imza atan Rian Johnson'ın yazıp yönettiği Knives Out, geniş fakat birbirleriyle hiç de iyi geçinemeyen bir aileyi çekip çeviren, yazdığı çok satan polisiye kitaplarla varlık içinde bir hayat süren Harlan Thrombey'nin ölümü sonrası, her biri ayrı gizemler taşıyan aile üyelerini sorguya çeken iki dedektifin soruşturmasını anlatıyor. Film, oyunbaz anlatısının yanı sıra Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Chris Evans, Toni Colette, Michael Shannon, LaKeith Stanfield, Christopher Plummer, Katherine Langford, Don Johnson, Jaeden Martell gibi isimlerden oluşan geniş kadrosuyla da dikkat çekiyor.

Corneliu Porumboiu'nun yönettiği La Gomera, mafya ile işbirliğinde olan bir iş insanını hapisten kaçırmak için kurgulanan çetrefilli plan gereği Kanarya Adaları'na has bir ıslık dilini öğrenmek zorunda kalan polis memuru Cristi'nin hikâyesini anlatıyor. Film, Romanya'nın Oscar aday adayı olarak seçtiği yapım olmuştu.

17 Ocak 2020

Jérémy Clapin'in yönettiği J'ai perdu mon corps, Paris'te bir laboratuvardan kaçıp ait olduğu bedeni arayan bir kesik el ile kütüphaneci Gabrielle ve kurye Naoufel'in aşk hikâyesini kesiştiren ilgi çekici anlatısıyla bu yılın övgülere mazhar olan animasyonlarından biri.

24 Ocak 2020

Lulu Wang'in kendi ailesinin başından geçen bir hikâyeden esinlenerek yazıp yönettiği, Crazy Rich Asians ve Ocean's 8 gibi filmlerle oyunculuk kariyerinde önemli bir çıkış yakalayan rapçi Awkwafina'nın başrolünde yer aldığı The Farewell; Çinli geniş bir ailenin, fazla bir ömrü kalmayan fakat ev ahalisi tarafından bu durumdan bihaber olması sağlanan ailenin büyükannesine "gizli" bir veda etmek için yeniden bir araya gelmesini konu ediniyor. Bu yıl Oscar ödüllerinde adaylıklar kazanması beklenen film, Altın Küre Ödülleri'nde de iki kategoride aday gösterildi.

31 Ocak 2020

Cannes Film Festivali'nden Jüri Ödülü ile dönen ve Fransa'nın adayı olarak Oscar Uluslararası Film kategorisinde kısa listeye kalan Les misérables, Paris banliyölerinde atandığı yeni göreve ve ekibe adapte olmaya çalışan polis memuru Stéphane ile gerek kolluk kuvvetleriyle gerekse kendi içlerinde çatışmalar yaşayan mahalle çetelerinin hikâyesini anlatıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.