Ocak ayı vizyon takviminden 10 yabancı film önerisi

4.847 Gösterim
2 Ocak 2019 15:10
Ocak ayı vizyon takviminden 10 yabancı film önerisi

Yılın ilk ayında gerek merakla beklenen yeni gişe filmleri gerekse 2018'den devreden önemli yapımlar seyirciyle buluşuyor. Bu filmler arasından on yapımı öneri mahiyetinde sizler için seçtik.


04 Ocak 2019

Richard Ford'un aynı isimli romanından Paul Dano ve Zoe Kazan tarafından sinemaya uyarlanan Wildlife, 1960'lı yıllarda Montana'ya taşındıktan sonra babasının işsiz kalmasının akabinde ailesinin dağılışına şahit olan Joe Brinson'ın hikâyesini anlatıyor. Ed Oxenbould, Carey Mulligan ve Jake Gyllenhaal'un başrolerinde yer aldığı film, ünlü oyuncu Paul Dano'nun ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimi.

Cannes Film Festivali'nde dört ödüle birden layık görülen Girl, profesyonel bir balerin olmak için çabalayan 15 yaşındaki trans birey Lara’nın hikâyesini anlatıyor. Lukas Dhont'un yönetmenliğini üstlendiği film, gerçek bir hikâyeden sinemaya uyarlandı.

2018 yılında Cannes Film Festivali En İyi Senaryo Ödülü'ne layık görülen İranlı sinemacı Jafar Panahi'nin filmi Se rokh, kariyerlerinin farklı safhalarında olan üç kadın oyuncunun hikâyeleri üzerinden İslam devrimi ve sonrası İran'ına ışık tutuyor. 

11 Ocak 2019

Sylvester Stallone ve Michael B. Jordan'ın başrolleri paylaştığı 2015 yapımı Creed'in devamı Creed II, Rocky Balboa'nın eğitmenliğinde çıkış yakalayan Adonis Creed'in, Rocky'nin en büyük rakiplerinden ve babası Apollo Creed'in ölümünden sorumlu olan Ivan Drago'nun oğlu Viktor Drago ile karşılaşmasını konu ediniyor. Creed II, özellikle serinin ve boks filmlerinin hayranları için ayın öne çıkan yapımlarından.

Rich Moore ve Phil Johnston tarafından yönetilen Ralph ve İnternet - Oyunbozan Ralph 2, video oyun salonundan internetin uçsuz bucaksız dünyasına adım atan video oyunların 'sözde' kötü karakteri Ralph ile uyumsuz arkadaşı Vanellope von Schweetz'in maceralarını anlatıyor. Merakla beklenen devam filmi, 2012 yapımı Wreck-It Ralph'i beğenenlerin bu ay kaçırmaması gereken yapımlardan biri.

Haruki Murakami'nin Barn Burning isimli kısa öyküsünden uyarlanan ve Cannes'dan iki ödülle birden dönen Burning, yarı zamanlı kurye olarak çalışan ve bir yazar olmak isteyen Jongsu'nun, eski komşusu Haemi ile karşılaşması sonrası gelişen olayları konu ediniyor. Türler arası akışkan yapısı ve farklı okumalara müsait anlatısıyla dikkat çeken film, birçok listede 2018'in en iyi filmleri arasında gösterildi.

18 Ocak 2019

M. Night Shyamalan'ın 2000 yapımlı Unbreakable'ı ve geçtiğimiz yılın en başarılı filmlerinden biri olan, James McAvoy'un başrolünde yer aldığı Split'iyle aynı evrende geçen, bu filmlerin devamı niteliğindeki Glass; güvenlik görevlisi David Dunn'ın, 24 farklı kişiliğe sahip olan Kevin Wendell Crumb'ın izini sürmek için doğaüstü yeteneklerini kullanmasıyla yola çıkıyor.

Usta sinemacı Hirokazu Kore-eda'nın 2018 yılında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'ye layık görülen filmi Shoplifters, ufak ölçekli dümenler çevirerek hayatlarını sürdüren bir ailenin, sokakta buldukları bir çocuğu aralarına almalarıyla gelişenleri anlatıyor. Yılın en iyileri arasında gösterilen yapım, Kore-eda külliyatına adım atmak isteyen sinemaseverler için de hayli uygun bir tercih.

25 Ocak 2019

Usta sinemacı Nadine Labaki'nin yönettiği Capharnaüm, resmi bir doğum belgesi olmayan, 12 yaşında olduğu bile adli tetkikler sonucu ortaya konabilen Beyrutlu genç Zain'in, yoksulluk ve şiddet ortamında var olma mücadelesini ailesine karşı açtığı dava etrafında ve gerçekçi bir anlatıyla ele alıyor. 

Benedikt Erlingsson'un yönettiği Woman at War, yerel alüminyum endüstrisine karşı amansız bir savaş açan Halla'nın bir mektubun akabinde almak zorunda kaldığı kararı konu ediniyor. Woman at War, Kuzey Avrupa ve İskandinav sinemalarını ilgiyle takip eden sinemaseverler için bu ay kaçırılmaması gereken yapımlardan biri.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.