Nomadland'e imza atan Chloé Zhao, yeni Dracula filmini yönetecek

2.136 Gösterim
5 Şubat 2021 17:15
Nomadland'e imza atan Chloé Zhao, yeni Dracula filmini yönetecek

2020'nin en iyi filmleri arasında gösterilen Nomadland'e imza atan ve Marvel filmi Eternals'ın çekimlerini tamamlayan Chloé Zhao, Universal'ın Dracula karakterini bilim kurgu/western arkaplanında ele alacağı yeni bir filmin yönetmenliğini üstlenecek.


Chloé Zhao, Universal'ın klasik canavar filmlerini yeni bir perspektifle ele alması kapsamında hazırlıklarına başlanan Dracula filmini yönetecek. Son olarak Nomadland ile adından söz ettiren ve Marvel'ın önümüzdeki dönemde merakla beklenen yapımlarından Eternals'a imza atan Zhao, ayrıca filmin senaryosunu kaleme alıp yapımcılığını da üstlenecek.

 

Gelecekte ve bilim kurgu/western ögelerinin olduğu bir atmosferde geçeceği belirtilen Dracula filmini yönetecek olmasıyla ilgili konuşan Zhao, "Vampirler ve onların taşıdığı "öteki" kimliği, her zaman beni her zaman etkileyen bir şeydi. Universal ekibiyle böyle sevilen bir karakteri yeni bir perspektifle ele almak için çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum." diyerek fikirlerini belirtti.

 

Universal ile pek çok yapımda birlikte çalışan ve klasik Universal canavarlarının yeni uyarlamalarından The Invisible Man'de de stüdyoyla bu işbirliğini sürdüren Blumhouse da, geçtiğimiz dönemde yönetmenliğini Karyn Kusama'nın yapacağı bir Dracula filminin hazırlıklarına başlamıştı. Universal cephesinden gelen açıklamaya göre,  iki film de birbirinden ayrı birer yapım olacak ve birbirilerinin önünde engel olmayacaklar.

 

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.