Nisan Dağ'ın yönettiği Bir Nefes Daha, Tallinn'de dünya prömiyerini gerçekleştirecek

1.960 Gösterim
13 Kasım 2020 13:51
Nisan Dağ'ın yönettiği Bir Nefes Daha, Tallinn'de dünya prömiyerini gerçekleştirecek

Deniz Seviyesi ile adından söz ettiren Nisan Dağ'ın ikinci uzun metraj filmi Bir Nefese Daha, 24. Tallinn Black Nights Film Festivali'nde dünya prömiyerini gerçekleştirecek.


İstanbul’un çetin mahallelerinden birinde yaşayan genç bir rapçinin, müzik hayallerine koşarken bir yandan da bonzai bağımlılığıyla verdiği savaşı anlatan Bir Nefes Daha'nın başrollerini Oktay Çubuk ve Hayal Köseoğlu paylaşıyor. Filmde aynı zamanda Eren Çiğdem, Ushan Çakır, Müfit Kayacan, Ayris Alptekin, Görkem Kasal ve Kürşat Alnıaçık da yer alıyor.

Yapım aşamasında Eurimages, Hamburg Film Fonu ve İsviçre’den Visions Sud Est fonlarını alan Bir Nefes Daha, Berlinale’nin Ortak Yapım Marketi’ne seçilmişti. Antalya Film Forum’dan hem proje geliştirme hem de post prodüksiyon aşamasında ödüller alan film ayrıca, Köprüde Buluşmalar’da Jüri Özel Ödülü’nü kazanmış ve Connecting Cottbus, Maison des Scenaristes, Cine Qua Non Lab, European Work in Progress Cologne gibi atölye ve marketlere seçilmişti. Dünya haklarının satışını ise, ABD’nin prestijli ve köklü şirketlerinden biri olan Magnolia Pictures International’ın üstlendiği Bir Nefes Daha, şirketin bugüne kadar Türkiye’den aldığı ilk yapım oldu.

 

13-29 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek 24. Tallinn Black Nights Film Festivali’nin ana yarışmasına seçilen 26 film arasında yer alan Bir Nefes Daha, festivalde aynı zamanda dünya prömiyerini yapacak. 21 Kasım 2020 Cumartesi günü ilk kez sinemaseverlerle buluşacak olan film festivalin internet sitesi üzerinden çevrimiçi olarak da izlenebilecek.

 

Solis Film yapımı Bir Nefes Daha, dünya prömiyerini yapacağı 24. Tallinn Black Nights Film Festivali’nin ardından festival yolculuğuna devam edecek.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.