Nisan ayı vizyon takviminden 9 yabancı film önerisi

3.816 Gösterim
3 Nisan 2019 15:12
Nisan ayı vizyon takviminden 9 yabancı film önerisi

Avengers: Endgame gibi yılın en merakla beklenen filminin vizyona gireceği nisan ayı vizyon takviminden öne çıkan 9 yabancı filmi seçtik.


05 Nisan 2019

David F. Sandberg yönetmenliğindeki Shazam!, genç bir çocuğun süper güçlerle, altı mitolojik Tanrı ve karakterin (Solomon, Herkül, Atlas, Zeus, Aşil ve Mercury) gücüne sahip pelerinli ve kaslı bir kahramana dönüşmesine dayanıyor. Zachary Levi'ın başrolünde yer aldığı film, ortaya konulan karanlık atmosferlerinin yüzeysel olduğu eleştirilen DCEU filmlerinden hem görsel dünya hem de anlatı olarak farklı bir yerde duruyor.

Tim Burton'ın Miss Peregrine's Home for Peculiar Children'dan sonra Eva Green ile bir kez daha birlikte çalıştığı Dumbo, Disney'in klasik animasyonlarını live-action olarak yeniden çevirdiği furyanın yeni bir halkası. Green'in yanı sıra oyuncu kadrosunda Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito'nun yer aldığı film, kocaman kulakları sayesinde uçabilen genç fil Dumbo'nun mücadele içindeki bir sirke katılıp buradaki arkadaşlarıyla beraber sirkin karanlık sırlarını keşfederek yıllardır devam eden bu yeri kurtarmaya çalışmasını anlatıyor.

Yönetmen koltuğunda Kevin Kölsch ve Dennis Widmyer'in oturduğu Pet Sematary, iki çocuğu ve eşi Rachel ile Boston'da bir kırsala taşınan ve bu taşınmanın akabinde evinin yakınındaki ormanın derinliklerinde bir mezarlığı keşfeden Dr. Louis Creed'in yaşadığı trajedi sonrasında korkunç sonuçlara yol açacak bir kötülüğü serbest bırakmasıyla başlayan hikâye zincirini konu ediniyor. Stephen King'in aynı isimli ünlü romanından uyarlanan film, King'in eserindeki tekinsiz atmosfer ve gerilimi belli ölçüde perdeye taşımayı başarıyor.

Uzun suç kariyerinde birçok kez hapisten kaçan ve 70 yaşında gerçekleştirdiği son kaçışının akabinde jübilesi niteliğindeki son bir soygun serisine girişen Forrest Tucker'ın hikâyesini konu edinen The Old Man and the Gun'da, oyunculuktan emekli olma kararı alan usta aktör Robert Redford son kez seyirci karşısına çıkıyor.

12 Nisan 2019

Mike Mignola'nın ünlü grafik romanının, Neil Marshall tarafından çekilen yeni uyarlaması Hellboy, doğaüstü güçlerle insanların savaşının arasında kalan Hellboy'un hikâyesini anlatıyor. Daha önce Guillermo Del Toro tarafından sinemaya uyarlanan karaktere yeni filmde Stranger Things dizisiyle tanınan David Harbour hayat veriyor. Ian McShane, Milla Jovovich, Sasha Lane, Daniel Dae Kim gibi isimler de filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor.

Aus dem Nichts ile 2018 yılında Yabancı Dilde En İyi Film dalında Altın Küre ödülünü kazanan Fatih Akın, yeni filminde Heinz Strunk'ın ilk kez 2016 yılında yayımlanan Der goldene Handschuh kitabını uyarladı. Prömiyerini Berlin'de gerçekleştiren film, 1970'li yıllarda Hamburg'da dört kadını öldüren ve öldüreceği kişileri Zum Goldenen Handschuh adlı bardaki kişiler arasından seçen seri katil Fritz Honka'nın hikâyesine odaklanıyor.

19 Nisan 2019

Neil Jordan'ın yönettiği, oyuncu kadrosunda Isabelle Huppert, Chloë Grace Moretz, Maika Monroe gibi isimlerin yer aldığı Greta, New York'ta kendi halinde hayat süren, nahif bir genç olan Frances'ın metroda bulduğu çantayı sahibine, yalnız yaşayan bir piyano öğretmeni Greta'ya teslim etmesiyle başlayan ve hızlı bir arkadaşlığa dönüşerek Greta'nın karanlık iç yüzünün ortaya çıkışını konu ediniyor.

25 Nisan 2019

Avengers: Infinity War'un sonu itibarıyla bir yıl boyunca dört gözle beklenen ve yaklaşık on yıldır MCU içerisinde yer alan bazı süper kahramanların hikâyelerinin sona ereceği Avengers: Endgame, tüm evrendeki yaşamın yarısının Thanos tarafından yok edilmesi sonrası, geride kalan orijinal Avengers üyelerinin Thanos'a karşı sürdürdüğü savaşı konu ediniyor. ABD'de sadece altı saatte ön satış hasılat rekoru kıran film, vizyon macersını tamamladığında tüm zamanların en çok gişe yapan filmlerinden biri olacak.

26 Nisan 2019

Olivier Assayas'ın yönetmen koltuğunda oturduğu, Juliette Binoche, Guillaume Canet, Vincent Macaigne gibi isimlerin yer aldığı Doubles vies, Paris yayın dünyasının orta yerinde kendilerine bir yaşam inşa etmiş bir editör ve yazarın; orta yaş krizi, eşleriyle olan ilişkileri ve değişen endüstriyle mücadelesini konu ediniyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.