Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (9-15 Mayıs)

2.708 Gösterim
18 Mayıs 2022 12:58
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (9-15 Mayıs)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (9-15 Mayıs) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi Erşan Kuneri olurken, film kategorisinde Aykut Enişte 2 liderliğini korudu. 


Netflix'te yer alan yapımların haftalık toplam izlenme sürelerine göre hazırlanan Top 10 listeleri paylaşıldı. Buna göre, 9-15 Mayıs haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, Cem Yılmaz'ın yazıp yönettiği Erşan Kuneri (The Life and Movies of Erşan Kuneri) haftanın sadece son üç gününde yayında olmasına karşın zirveye yerleşti. Onu, 62 milyon saatten fazla izlenerek globalde haftanın en çok izlenen dizisi olan İspanyol yapımı Welcome to Eden (Cennete Hoş Geldiniz) takip etti. Orijinal adı Bienvenidos a Edén olan dizi, Türkiye dahil 82 farklı ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Önceki üç haftanın lideri Yakamoz S-245, iki basamak gerileyerek üçüncü oldu. Stokholm sendromu teriminin doğmasına yol açan sıra dışı suçlu Clark Olofsson'un hikâyesini anlatan Bill Skarsgård başrollü İsveç dizisi Clark, Annarasumanara adlı webtoon'dan uyarlanan Kore yapımı The Sound of Magic ve Michael Connelly'nin The Brass Verdict adlı romanına dayanan The Lincoln Lawyer'ın (Güneşin Karanlığında) ilk kez yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde ise, başrolünde Cem Gelinoğlu'nun yer aldığı Aykut Enişte 2 (Brother in Love 2) listedeki ikinci haftasında liderliğini sürdürürken, onu sırasıyla 32 milyon saat izlenmeyle dili İngilizce olmayan filmler kategorisinde ilk sırada yer alan Omar Sy'li The Takedown (Loin du périph/Zoraki İkili) ile 365 Days: This Day (365 Gün: Bugün) takip etti. 2021 yılı yapımı İspanyol komedi filmi The Perfect Family (La familia perfecta/Mükemmel Aile), 20 yıl komada kaldıktan sonra 37 yaşında uyanan bir kadının lise mezuniyet balosunun kraliçesi olma hayaliyle okula geri dönüşünü konu alan Senior Year (Liseye Dönüş) ve Gangubai Harjeevandas adlı bir kadının gerçek hikâyesinden esinlenen Hint filmi Gangubai Kathiawadi gibi yapımların ilk kez yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan   ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.