Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (5-11 Eylül)

2.107 Gösterim
14 Eylül 2022 11:02
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (5-11 Eylül)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (5-11 Eylül) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi Devil in Ohio olurken, film kategorisinde Âşıklar Bayramı liderliğini sürdürdü.


5-11 Eylül haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, Daria Polatin'in ilk basımı 2017 yılında yapılan aynı adlı kitabından uyarlanan Devil in Ohio liderliğe yerleşti. Sekiz bölümlük mini dizi, globalde 70,8 milyon saat izlenerek 84 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Onu, önceki altı haftanın tamamında zirvede yer alan Zeytin Ağacı (Another Self) takip etti. Türkiye'de liderlikten ilk kez inen Zeytin Ağacı, dünya genelinde de ilk kez dili İngilizce olmayan diziler listesinde kendisine yer bulamadı. Jesús Castro'nun canlandırdığı müşterisine aşık olan bir jigolonun hikâyesini anlatan ve globalde 27,9 milyon saat izlenmeye ulaşan Diario de un gigoló (Bir Jigolonun Günlüğü/Diary of a Gigolo) ise haftayı üçüncü sırada kapattı. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde, Özcan Alper'in Kıvanç Tatlıtuğ ve Settar Tanrıöğen'li filmi Âşıklar Bayramı ilk haftasında yerleştiği zirveyi bırakmadı. Globalde The Festival of Troubadours adını taşıyan yapım, dünya genelinde 1,9 milyon saat izlenerek dili İngilizce olmayan filmler listesine onuncu sıradan giriş yaptı. Netflix Türkiye listesinde ikinci sırada, iki yabancının hayallerinin tatili için aynı villayı kiralamasıyla yaşananları konu alıp bu hafta globalde 29,5 milyon saat izlenen romantik komedi Love in the Villa (Villada Aşk) yer aldı. Onu 26,8 milyon saat izlenerek 84 ülkenin Top 10 listesine giren I Came By (Bir Uğradım) takip etti. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Globalde, Cobra Kai'ın 5. sezonu, 106,7 milyon saatle en çok izlenen İngilizce dizi olurken, Devil in Ohio ikinci, 24 milyon saat izlenen The Imperfects'in ilk sezonu ise üçüncü sırada yer aldı. Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün etkisiyle The Crown'ın birinci sezonu 17,5 milyon saatle en çok izlenen yedinci İngilizce dizi oldu. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde, Kore yapımı Extraordinary Attorney Woo 31,6 milyon saat izlenmeyle üst üste yedinci hafta zirvede yer aldı. Onu, Diario de un gigoló (Bir Jigolonun Günlüğü/Diary of a Gigolo) ve 26,9 milyon saat izlenen Meksika dizisi Donde Hubo Fuego (Yüksek Ateş/High Heat) takip etti.

Dünya genelinde en çok izlenen İngilizce film, 30,2 milyon saatle End of the Road (Yolun Bittiği Yer) olurken, ikinci ve üçüncü sıralarda Netflix Türkiye'de olduğu gibi sırasıyla Love in the Villa (Villada Aşk) ve I Came By (Bir Uğradım) yer aldı. Dili İngilizce olmayan filmler listesinde ise; 13,5 milyon saat izlenen Fransa yapımı Sous Emprise (Derin Tutkular/No Limit) lider olurken, onu sırasıyla 12,5 milyon ve 9,8 milyon saat izlenen Danimarka yapımı Yetişkinler İçin Aşk (Loving Adults) ve Brezilya yapımı Vizinhos (Fenced In/Davulun Sesi) takip etti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.