Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (5-11 Aralık)

3.610 Gösterim
14 Aralık 2022 12:49
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (5-11 Aralık)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (5-11 Aralık) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde Wednesday, film kategorisinde ise Esrarengiz Canavar (Troll) liderliklerini sürdürdü. 


5-11 Aralık haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde Wednesday, zirvedeki yerini korudu. Globalde bu hafta 269,6 milyon saat izlenerek üçüncü haftasında toplam izlenmesini 1 milyar 22 milyon saate çıkaran Wednesday, ilk 28 günde 1 milyar 650 milyon saat izlenen Squid Game ve 1 milyar 352 milyon saat izlenen Stranger Things'in 4. sezonunun ardından bu süre zarfında bir milyar barajını geçmeyi başaran üçüncü dizi oldu. Bu performansla dizi, Dahmer -Canavar: Jeffrey Dahmer'in Hikayesi'ni geride bırakarak platformun tüm zamanlardaki en popüler ikinci İngilizce dizisi konumuna geldi. Netflix Türkiye'de ikinci basamakta yerli dizi Sıcak Kafa yer aldı. Türkiye'nin yanı sıra aralarında Fransa, İsviçre, Slovakya, Macaristan gibi ülkelerin bulunduğu on ülkede Top 10 listesine girmeyi başaran yapım, dünya genelinde 10,9 milyon saat izlenerek dili İngilizce olmayan diziler listesine sekizinci sıradan giriş yaptı. Bir önceki haftanın ikincisi 1899 ise bir basamak gerileyerek haftayı üçüncü sırada kapattı. Erşan Kuneri'nin yirmi birinci kez yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde, Norveç yapımı canavar filmi Esrarengiz Canavar (Troll) liderliğini sürdürdü. Dünya genelinde 52,2 milyon saat izlenen film, yayın yapan 93 ülkenin tamamında Top 10 listesine girmeyi başardı. Onu, mutsuz bir evliliği olan aristokrat bir kadının kocasının çalışanıyla tutku dolu bir ilişki yaşamaya başlamasını konu alan Lady Chatterley'nin Sevgilisi (Lady Chatterley's Lover) takip etti. Aynı adlı romandan uyarlanan film, globalde 29 milyon saat izlenerek, 91 ülkede Top listesine girdi. Uzun zamandır merakla beklenen Guillermo del Toro Sunar: Pinokyo (Guillermo del Toro’s Pinocchio) ise haftayı üçüncü sırada kapattı. Pinokyo'nun bilinen masalını Guillermo del Toro ve Mark Gustafson yönetmenliğinde yeniden yorumlayan film, ilk haftasında dünya genelinde 28 milyon saat izlenmeye ulaştı. Yerli yapım Katakulli'nin sekizinci sırada yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Globalde bu hafta en çok izlenen İngilizce diziler listesinde lider olan Wednesday'i 81,5 milyon saat izlenen Harry & Meghan ve 50,3 milyon saat izlenen Ateşböceği Yolu (Firefly Lane) takip etti. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde ise, Türkiye'de henüz yayında olmayan Kolombiya yapımı Arelys Henao: Canto para no llorar (The Unbroken Voice) 26,8 milyon saat izlenip liderliğini sürdürürken, bir diğer Kolombiya yapımı Hasta que la plata nos separe (Til Money Do Us Part) 20,8 milyon saatle ikinci, Kore dizisi Under the Queen's Umbrella 17,2 milyon saatle üçüncü oldu.

Lady Chatterley'nin Sevgilisi (Lady Chatterley's Lover) ve Guillermo del Toro Sunar: Pinokyo'nun (Guillermo del Toro’s Pinocchio) ilk iki sırayı aldığı en çok izlenen İngilizce filmler listesinde, Suikast Treni (Bullet Train) 24,6 milyon saatle haftayı üçüncü sırada kapattı. Esrarengiz Canavar'ın (Troll) ilk sırayı aldığı dili İngilizce olmayan filmler listesinde ise 23,5 milyon saat izlenen İtalya yapımı Benim Adım İntikam (Il mio nome è vendetta/My Name Is Vendetta) ikinci, 17 milyon saat izlenen İspanya yapımı Çarpık Çizgiler (Los renglones torcidos de Dios/God's Crooked Lines) üçüncü oldu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.