Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (29 Ağustos-4 Eylül)

2.708 Gösterim
7 Eylül 2022 10:47
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (29 Ağustos-4 Eylül)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (29 Ağustos-4 Eylül) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde Zeytin Ağacı liderliğini sürdürürken, en çok izlenen film Âşıklar Bayramı oldu.


29 Ağustos-4 Eylül haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde; Arjantin, Uruguay, Mısır ve Fas'ın Top 10 listesinde kendisine yer bulan Zeytin Ağacı (Another Self) liderliğini sürdürdü. Üst üste altıncı kez ilk sırayı alan yapım, dünya genelinde bu hafta 8,4 milyon saat izlenerek dili İngilizce olmayan diziler listesinde son sıraya geriledi. Bir önceki haftayı üçüncü sırada kapatan The Sandman, bir haftalık aradan sonra yayında olduğu ilk üç haftada olduğu gibi kendisine Zeytin Ağacı'nın bir basamak altında yer bulurken, onu kadrosunda Ji Hyun-woo, Lee Se-hee, Cha Hwa-yeon gibi isimlerin yer aldığı Young Lady and Gentleman takip etti. Orijinal adı Sinsawa Agassi olan Kore dizisi globalde 18,2 milyon saat izlenmeye ulaştı. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde, başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Settar Tanrıöğen’in paylaştığı Âşıklar Bayramı (The Festival of Troubadours) ilk haftasında zirveye yerleşti. Netflix Türkiye listesine hızlı bir giriş yapan film, başarısını globale taşıyamadı ve dili İngilizce olmayan filmler listesinde kendisine yer bulamadı. Yayın yapan 93 ülkenin tamamında Top 10 listesine girmeyi başararak dünya genelinde bu hafta platformun en çok izlenen filmi olan Me Time (Boş Zaman), bir önceki haftada olduğu gibi Türkiye'de ikinci sırada yer alırken, onu orijinal adı Kærlighed for voksne olan Danimarka yapımı Yetişkinler İçin Aşk (Loving Adults) takip etti. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Globalde 36,5 milyon saat izlenen mini dizi Echoes İngilizce diziler listesinde ilk sıradaki yerini korurken, onu 35,3 milyon saatle bir başka mini dizi Devil in Ohio takip etti. The Sandman'in ilk sezonu ise beşinci haftasında 33,3 milyon saatle en çok izlenen üçüncü İngilizce dizi oldu. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde, Kore yapımı Extraordinary Attorney Woo 48,8 milyon saat izlenmeyle art arda altıncı hafta zirvede yer aldı. Onu bir önceki haftada olduğu gibi sırasıyla 44 ve 27,2 milyon saat izlenen Meksika dizisi Donde Hubo Fuego (Yüksek Ateş/High Heat) ve Kore dizisi Alchemy of Souls takip etti.

Dünya genelinde en çok izlenen İngilizce film, 56,5 milyon saat izlenmeyle zirvedeki yerini koruyan Me Time (Boş Zaman) olurken, onu sırasıyla 41,2 milyon saat ve 30,7 milyon saat izlenmeyle listede ilk kez yer alan yapımlar Love in the Villa (Villada Aşk) ve I Came By (Bir Uğradım) takip etti. Dili İngilizce olmayan filmler listesinde ise, Danimarka yapımı Yetişkinler İçin Aşk (Loving Adults) 29,9 milyon saatle ilk sırada yer alırken, İspanya yapımı La jefa (Under Her Control/Altın Kafes) 15,7 milyon saatle ikinci, Brezilya yapımı Vizinhos (Fenced In/Davulun Sesi) ise 9,4 milyon saatle üçüncü oldu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.