Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (28 Kasım-4 Aralık)

9.564 Gösterim
7 Aralık 2022 11:35
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (28 Kasım-4 Aralık)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (28 Kasım-4 Aralık) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi Wednesday olurken, film kategorisinde Esrarengiz Canavar (Troll) zirveye yerleşti. 


28 Kasım-4 Aralık haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde Wednesday, bir basamak yükselerek liderliğe oturdu. Bir önceki hafta 341,2 milyon saat izlenip tüm zamanlarda Netflix'te bir hafta içerisinde en çok izlenen İngilizce dizi olan yapım, bu hafta 411,2 milyon saat izlenerek rekor tazeledi. Yayın yapan 93 ülkenin tamamında Top 10 listesine girmeyi başaran dizi; Hindistan, Japonya, Güney Kore ve Tayvan dışındaki tüm ülkelerde ilk sırada yer aldı. Toplamda 752,5 milyon saat izlenmeye ulaşan Wednesday, Stranger Things'in 4. sezonu ve Dahmer -Canavar: Jeffrey Dahmer'in Hikayesi'nin ardından en popüler üçüncü İngilizce dizi konumuna geldi. Bir önceki haftanın lideri 1889, yayındaki üçüncü haftasında bir basamak gerileyip ikinci sıraya düştü. Dizi, dünya genelinde bu hafta 44,6 milyon saat izlenerek 90 ülkenin Top listesinde kendisine yer buldu. Yerli dizi Sıcak Kafa ise haftayı üçüncü sırada kapattı. Globalde Hot Skull adını taşıyan yapım, dili İngilizce olmayan diziler listesinde ilk 10'a girmeyi başaramadı. Erşan Kuneri'nin yirminci kez yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde, 1 Aralık'ta gösterime giren Norveç yapımı canavar filmi Esrarengiz Canavar (Troll) zirveye yerleşti. Bir patlamayla uyanan kadim bir trol ile onun ortalığı kasıp kavurmasını önlemek için bir araya gelen bir grup insanın mücadelesini konu alan film, dünya genelinde 75,8 milyon saat izlenip 93 ülkenin tamamında Top 10 listesinde yer aldı. Onu bir basamak yükselerek ikinciliğe yerleşen Yüzücüler (The Swimmers) takip etti. Mülteci Sporcular Takımı'yla Olimpiyat Oyunları'nda yarışan yüzücü Yusra Mardini ve kardeşi Sara Mardini'nin hikâyesini anlatan film, globalde bu hafta 27 milyon saat izlendi. İtalya yapımı aksiyon filmi Benim Adım İntikam (Il mio nome è vendetta/My Name Is Vendetta) ise haftayı üçüncü sırada kapattı. Yerli yapım Malazgirt 1071: Bizans'ın Kıyameti'nin (Manzikert 1071: Doomsday for the Byzantines) sekizinci sırada yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Dünya genelinde en çok izlenen İngilizce diziler sırasıyla Wednesday ve 1899 olurken, 29 milyon saat izlenen Ateşböceği Yolu'nun (Firefly Lane) 2. sezonu üçüncü sırada yer aldı. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde, Türkiye'de henüz yayında olmayan Kolombiya yapımı Arelys Henao: Canto para no llorar (The Unbroken Voice) 28,1 milyon saat izlenmeyle birinci, bir diğer Kolombiya yapımı Hasta que la plata nos separe (Til Money Do Us Part) 24,9 milyon saatle ikinci oldu. Bir önceki haftanın lideri Elite'nin 6. sezonu ise 22,4 milyon saatle haftayı üçüncü basamakta tamamladı.

Noel Günlüğü (The Noel Diary) 27,6 milyon saat izlenme en çok izlenen İngilizce film olurken, 27 milyon saat izlenen Yüzücüler (The Swimmers) ve 20 milyon saat izlenen Lady Chatterley'nin Sevgilisi (Lady Chatterley's Lover) onu takip etti. Esrarengiz Canavar'ın (Troll) zirvede yer aldığı dili İngilizce olmayan filmler listesinde, Benim Adım İntikam (Il mio nome è vendetta/My Name Is Vendetta) 32,4 milyon saat izlenmeyle ikinci, Brezilya yapımı Tanrı'nın Lütfu (Um Natal Cheio de Graça/Christmas Full of Grace) 15,3 milyon saat izlenmeyle üçüncü oldu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.