Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (25-31 Temmuz)

10.062 Gösterim
3 Ağustos 2022 15:10
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (25-31 Temmuz)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (25-31 Temmuz) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi Zeytin Ağacı olurken, film kategorisinde The Gray Man liderliğini sürdürdü.


25-31 Temmuz haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, ilk haftasında aralarında Arjantin, Uruguay, İsviçre, Yunanistan ve İsrail gibi ülkelerin bulunduğu 19 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başaran Zeytin Ağacı (Another Self) zirvede yer aldı. Dünya çapında 18 milyon saat izlenen yapım, dili İngilizce olmayan diziler listesinde beşinci oldu. Onu bir önceki haftanın lideri Resident Evil takip ederken, ikinci kısmının yayınlanmasının üstünden 28 gün geçen ve toplamda 1,4 milyar saat izlenmeye ulaşarak 1,7 milyar saatle rekoru elinde bulunduran Squid Game'in arkasında kalarak platformun tüm zamanlarda en çok izlenen ikinci dizisi olan Stranger Things'in 4. sezonu haftayı üçüncü sırada kapattı. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde ise; The Gray Man yayındaki ikinci haftasında da zirvede yer aldı. Dünya çapında bu hafta 96 milyon saat izlenen film, yayın yapılan 93 ülkenin tamamında Top 10 listesine girmeyi başardı. Özgür Bakar'ın yönettiği 2021 yılı yapımı Hep Yek 4: Bela Okuma Altan listedeki üçüncü haftasında ikinci basamaktaki yerini korudu. Onu anlaşmalı evlilik yapmaya karar veren bir müzisyenle bir askerin trajedi sonucu gerçek bir hâl alan sahte ilişkilerini konu edinen Purple Hearts (Kalplerimiz Bir) takip etti. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Globalde, Virgin River'ın 4. sezonu 88 milyon saat izlenerek en çok izlenen dizi olurken, Stranger Things'in 4. sezonu listedeki onuncu haftasında 57 milyon, mini dizi Keep Breathing ise ilk haftasında 48 milyon saat izlenerek İngilizce diziler listesinde ikinci ve üçüncü oldu. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde; Kore yapımı Extraordinary Attorney Woo 65 milyon saat izlenmeyle ilk sırada yer alırken, onu sırasıyla 33,5 milyon ve 33.3 milyon saat izlenen İspanyol dizisi Alba ve Kolombiya dizisi Pasión de Gavilanes takip etti.

The Gray Man, Türkiye'de olduğu gibi globalde de zirvede yer alırken, onu 48 milyon ve 21 milyon saat izlenmeyle takip eden Purple Hearts (Kalplerimiz Bir) ve The Sea Beast (Deniz Canavarı) en çok izlenen ikinci ve üçüncü İngilizce filmler oldu. Dili İngilizce olmayan filmler listesinde ise, orijinal adı Pipa olan Arjantin yapımı Recurrence 23 milyon saat izlenmeyle ilk sırada yer alırken, Polonya yapımı Za duzy na bajki (Masal Bitti,Ben Büyüdüm/Too Old for Fairy Tales) 11 milyon, Tayvan yapımı korku filmi Incantation (Lanetli Sembol) ise 4 milyon saatle onu takip etti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.