Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (23-29 Mayıs)

2.202 Gösterim
1 Haziran 2022 11:43
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (23-29 Mayıs)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (23-29 Mayıs) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi Erşan Kuneri olurken, film kategorisinde Yolun Açık Olsun zirvede yer aldı. Globalde; Stranger Things 4. sezonuyla, Bridgerton'ın 2. sezonunu geride bırakarak platformun en iyi açılış yapan İngilizce dizisi oldu.


Netflix'te yer alan yapımların haftalık toplam izlenme sürelerine göre hazırlanan Top 10 listeleri paylaşıldı. Buna göre, 23-29 Mayıs haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, en çok izlenen dizi olan Erşan Kuneri (The Life and Movies of Erşan Kuneri) üçüncü kez üst üste zirvede yer aldı. Onu, Top 10 listesine girdiği 93 ülkenin 83'ünde ilk sırada yer alarak globalin lideri olan Stranger Things'in 4. sezonu takip etti. 286 milyon saat izlenen Stranger Things'in 4. sezonu, 193 milyon saat izlenen Bridgerton'ın 2. sezonunu geride bırakarak İngilizce yapımlar arasında platformun ilk hafta sonu izleyici açılış rekorunu kırdı. Cennete Hoş Geldiniz (Welcome to Eden) ve Güneşin Karanlığında (The Lincoln Lawyer) birer basamak gerileyerek üçüncü ve dördüncü sıralarda kendilerine yer buldu. Stranger Things ve Who Killed Sara?'nın ikişer sezonla yer almaya başardığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde, başrollerinde Engin Akyürek ile Tolga Sarıtaş'ın yer aldığı Yolun Açık Olsun en çok izlenen film oldu. Globalde Godspeed adını taşıyan film, Türkiye dışında Fas, Ürdün, Lübnan, Umman ve Suudi Arabistan'ın Top 10 listesine girmeyi başardı. Yolun Açık Olsun'u bir başka yerli yapım Aykut Enişte 2 (Brother in Love 2) takip ederken, dili İngilizce olmayan filmler listesinin zirvesinde yer alan Hint filmi RRR, Netflix Türkiye'de üçüncü oldu. Onu, sırasıyla bir önceki haftanın lideri The Hunt (Av) ile 32 milyon saatle bu hafta platformun en çok izlenen filmi olan A Perfect Pairing (Kusursuz Uyum) takip etti. Aşk hayatları iyi gitmediği için birbirlerine destek olmaya karar veren bir grup arkadaşın yaşadıklarını konu alan Hollanda yapımı romantik komedi F*ck Love Too (Aşkı Yine Boş Ver)'nun ilk kez yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.