Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (19-25 Eylül)

2.110 Gösterim
28 Eylül 2022 14:21
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (19-25 Eylül)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (19-25 Eylül) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde Terim belgeseli liderliğini sürdürürken, en çok izlenen film Lou oldu. Globalde, Monster: The Jeffrey Dahmer Story ilk hafta dizi açılış rekorunu kırdı.


19-25 Eylül haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, ilk haftasında zirveye oturan Terim belgeseli ikinci haftada da liderliğini korurken, Nickelodeon animasyonu Winx Club'ın uyarlaması Fate: The Winx Saga'nın (Winx Efsanesi: Kader) ikinci sezonu bir sıra yükselerek bu hafta ikinci basamakta yer aldı. Doğaüstü güçlere sahip bir grup gencin Alfea adlı yatılı okulda yaşadıklarını konu alan dizi, dünya genelinde 60,9 milyon saat izlendi. On yılı aşkın bir süre boyunca art arda cinayetler işleyen ve Amerika'nın en kötü şöhretli seri katillerinden biri olan Jeffrey Dahmer'ın gerçek suçlarını inceleyen DAHMER-Monster: The Jeffrey Dahmer Story (DAHMER - Canavar: Jeffrey Dahmer’ın Hikâyesi), dünya genelinde haftanın en çok izlenen yapımı olmasına karşın Netflix Türkiye listesinde üçüncü sırada kaldı. American Crime Story’nin Emmy ödüllü yaratıcısı Ryan Murphy'nin imzasını taşıyan, Evan Peters'ın başrolde yer aldığı on bölümlük mini dizi, globalde 196,2 milyon saatle platform tarihinde ilk sezonu ilk haftada en çok izlenen yapım oldu. İlk sezon şartı aranmaksızın bakıldığında ilk hafta izlenme rekoru 335 milyon saatle Stranger Things'in 4. sezonundayken, ilk hafta şartı aranmaksızın bakıldığında bir haftalık izlenme rekoru üçüncü haftasında 571,7 milyon saat izlenen Squid Game'de.  "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde, Anna Foerster'ın yönettiği 2022 yılı yapımı Lou zirvede yer aldı. Fırtına sırasında komşusunun kızı kaçırılınca doğayla ve geçmişiyle mücadeleye girişen gizemli bir kadın olan Lou'yu merkezine alan film, globalde 40,5 milyon saat izlenerek yayın yapılan 93 ülkenin tamamında Top 10 listesine girdi. Tüm ülkelerin listelerinde kendisine yer bulan bir başka yapım olan Do Revenge (İntikam Kankam) üç basamak yükselerek Netflix Türkiye'de bu hafta en çok izlenen ikinci film oldu. Drea ve Eleanor adındaki iki kızın birbirlerinin düşmanlarından intikam almak için anlaşma yapmasıyla yaşananları konu alan film, dünya genelinde 42,5 milyon saat izlendi. Tunç Şahin'in yazıp yönettiği ve Burcu Biricik, Pınar Deniz ve Aras Aydın'ın başrollerini paylaştığı 2020 yılı yapımı İnsanlar İkiye Ayrılır (Two Types of People) ise haftayı üçüncü sırada kapattı. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Globalde en çok izlenen İngilizce diziler listesinde DAHMER-Monster: The Jeffrey Dahmer Story (DAHMER - Canavar: Jeffrey Dahmer’ın Hikâyesi) ve Fate: The Winx Saga'nın (Winx Efsanesi: Kader) ikinci sezonu ilk iki sırada yer alırken, bir önce haftanın lideri olan Cobra Kai'ın 5. sezonu 38,1 milyon saat izlenmeyle onları takip etti. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde, 33,3 milyon saat izlenen Meksika yapımı El Rey, Vicente Fernández zirvede yer alırken, Kore yapımı Narco-Saints 27,4 milyon saatle ikinci, İspanyolca dizi Diario de un gigoló (Bir Jigolonun Günlüğü /Diary of a Gigolo) 18 milyon saatle üçüncü oldu.

Do Revenge (İntikam Kankam) ve Lou sırasıyla dünya genelinde en çok izlenen İngilizce filmler olurken, Netflix Türkiye'de yer almayan Father Stu 13,7 milyon saat izlenmeyle onları takip etti. Dili İngilizce olmayan filmler listesinde ise; orijinal adı Der Parfumeur olan Almanya yapımı The Perfumier 9,3 milyon saatle ilk sıraya yerleşirken, iki Fransız filmi ATHENA ve Sous Emprise (Derin Tutkular/No Limit) sırasıyla 6,9 ve 5,8 milyon saat izlenerek haftayı ikinci ve üçüncü sırada kapattı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.