Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (14-20 Kasım)

2.212 Gösterim
23 Kasım 2022 15:08
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (14-20 Kasım)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (14-20 Kasım) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi 1899 olurken, film kategorisinde Kal zirveye oturdu.


14-20 Kasım haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde Dark'ın yaratıcılarının imzasını taşıyan 1899, haftanın sadece yarısında yayında olmasına rağmen sekiz bölümden oluşan birinci sezonuyla liderliğe oturdu. Dünya genelinde 79,2 milyon saat izlenen dizi, 90 ülkenin Top 10 listesinde kendisine yer buldu. Onu bir önceki haftanın lideri The Crown'un beşinci sezonu takip etti. 1991-1997 yılları arasına odaklanan sezon, globalde 84,3 milyon saat izlenerek 86 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Warrior Nun'ın ikinci sezonu bir basamak yükselerek haftayı üçüncü sırada kapattı. Ben Dunn'ın Warrior Nun Areala adlı çizgi roman karakterine dayanan dizi, bu hafta 27,7 milyon saatle globalde en çok izlenen beşinci İngilizce dizi oldu. Yedinci haftasında sekizinci basamakta bulunan Andropoz'un (Man on Pause) tek yerli yapım olarak yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde, kız arkadaşı tarafından terk edilen Semih'in geçmişle yüzleşirken yaşadığı zorluklar anlatan Kal (Don't Leave) iki basamak birden yükselerek zirveye yerleşti. Ozan Açıktan'ın yönettiği film, dünya genelinde 3,4 milyon saat izlenerek ilk haftasında dokuzuncu sıradan giriş yaptığı dili İngilizce olmayan filmler listesinde ise bir basamak yükselerek sekizinci oldu. Onu haftanın son üç gününde yayında olmasına karşın globalde 33,3 milyon saat izlenen Hayaller Diyarı (Slumberland) takip etti. Başrollerini Jason Momoa ve Marlow Barkley'in üstlendiği film, 88 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Emma Donoghue'nin aynı adlı romanından uyarlanan dönem filmi Mucize (The Wonder) ise haftayı üçüncü sırada kapattı. Dünya genelinde 26,1 milyon saat izlenen yapım, 83 ülkenin Top 10 listesinde yer buldu. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Dünya genelinde en çok izlenen İngilizce diziler sırasıyla The Crown'un beşinci sezonu ve 1899 olurken, Manifest'in dördüncü sezonu 35,7 milyon saat izlenmeyle üçüncü sırada yer aldı. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde, Türkiye'de yayında olmayan Kolombiya yapımı Hasta que la plata nos separe (Til Money Do Us Part) 39,9 milyon saatle liderliğini sürdürürken, İspanyol dizisi Elite'nin altıncı sezonu 36,8 milyon saatle ikinci, Kore dizisi Under the Queen's Umbrella 15,6 milyon saat izlenmeyle üçüncü oldu.

İngilizce filmler listesinde Noel Çarpması (Falling for Christmas) 37,8 milyon saat izlenmeyle zirveye otururken, Hayaller Diyarı (Slumberland) ikinci sırada, Mucize (The Wonder) üçüncü sırada yer aldı. Dili İngilizce olmayan filmler listesinde 18,7 milyon saat izlenen Fransa yapımı Balle Perdue 2 (Lost Bullet 2) liderliğini sürdürürken, Alman filmi Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok (All Quiet on the Western Front) 9,4 milyon saatle ikinci, Balle Perdue (Lost Bullet) ise 6,8 milyon saat izlenmeyle üçüncü oldu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.