Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (12-18 Aralık)

4.113 Gösterim
21 Aralık 2022 15:02
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (12-18 Aralık)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (12-18 Aralık) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde Wednesday liderliğini sürdürürken, en çok izlenen film Çarpık Çizgiler oldu.


12-18 Aralık haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde Wednesday, zirvedeki yerini korudu. Yayındaki dördüncü haftasında dünya genelinde 173,9 milyon saat izlenen dizi, bir kez daha 93 ülkenin tamamında Top 10 listesine girmeyi başardı. İlk 26 günde toplam izlenme süresi 1 milyar 196 milyon saate ulaşan dizi, en popüler diziler (İngilizce) listesindeki ikinci basamaktaki yerini sağlamlaştırdı. Sıcak Kafa (Hot Skull) bir önceki haftada olduğu gibi Wednesday'i bir basamak geriden takip etti. Dizi, geçtiğimiz hafta sekizinci sıradan giriş yaptığı dili İngilizce olmayan diziler listesinde ise bu hafta kendisine yer bulamadı. Globalde izlenmesi 17,8 milyon saate kadar düşen 1899 ise haftayı üçüncü sırada kapattı. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde, orijinal adı Los renglones torcidos de Dios olan İspanya yapımı Çarpık Çizgiler (God's Crooked Lines) ikinci haftasında altı basamak birden yükselerek liderliğe oturdu. Başka bir hastanın ölümünü araştırmak için akıl hastanesine yatan bir dedektifi merkezine alan 2022 yılı yapımı film, globalde 27 milyon saat izlenerek, 78 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Onu; Bensu Soral, Halit Özgür Sarı, Helin Kandemir, Hatice Aslan gibi isimlerin rol aldığı Özel Ders (Private Lesson) takip etti. İlk haftasında dünya genelinde 4,3 milyon saat izlenen yapım Brezilya, Bulgaristan, Sırbistan, Lübnan gibi ülkelerin Top 10 listesine girdi ve globalde dili İngilizce olmayan filmler listesinde yedinci basamağa oturdu. İkinci haftasında üçüncülüğünü koruyan Guillermo del Toro Sunar: Pinokyo (Guillermo del Toro’s Pinocchio), dünya genelinde 39,3 milyon saat izlenerek 92 ülkenin listesinde kendisine yer buldu. Katakulli'nin dördüncü, Katakulli 2: Gözükaralar'ın ise altıncı olduğu "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Wednesday ve 97,7 milyon saat izlenen Harry & Meghan globalde en çok izlenen İngilizce diziler listesinde ilk iki sıradaki yerlerini korurken, 52,3 milyon saat izlenen The Recruit onları takip etti. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde ise, Türkiye'de henüz yayında olmayan Kolombiya yapımı Arelys Henao: Canto para no llorar (The Unbroken Voice) 22,5 milyon saat izlenip liderliğini sürdürürken, La Casa De Papel: Kore (Money Heist: Korea - Joint Economic Area) 22,3 milyon saat izlenmeyle ikinci, bir diğer Kore yapımı Reborn Rich 19,4 milyon saat izlenmeyle üçüncü oldu.

Guillermo del Toro Sunar: Pinokyo'nun (Guillermo del Toro’s Pinocchio) en çok izlenen İngilizce film olduğu haftada, 19,9 milyon saat izlenen Noel mi, Ben mi? (I Believe in Santa) ve 19 milyon saat izlenen Tutsak (Prisoners) onu takip etti. Çarpık Çizgiler'in (Los renglones torcidos de Dios/God's Crooked Lines) ilk sırayı aldığı dili İngilizce olmayan filmler listesinde ise 16,3 milyon saat izlenen Endonezya yapımı 4 Tetikçi (The Big 4) ikinci, 16,2 milyon saat izlenen Norveç yapımı Esrarengiz Canavar (Troll) üçüncü oldu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.