Netflix Türkiye'de bu ay: Army of the Dead, The Woman in the Window, Love Death & Robots

2.825 Gösterim
5 Mayıs 2021 20:45
Netflix Türkiye'de bu ay: Army of the Dead, The Woman in the Window, Love Death & Robots

Zack Snyder'ın yeni filmi Army of the Dead, Amy Adams'ın başrolünde yer aldığı The Woman in the Window, Michael Douglas'ın son sezonuyla izleyici karşısına çıkacağı The Kominsky Method... Mayıs 2021'de Netflix Türkiye'de seyirciyle buluşacak tüm orijinal içerikleri derledik.


Netflix Orijinal Dizileri

 

Selena: Tejano Müziğinin Kraliçesi - 2. Kısım

Yayın Tarihi: 4 Mayıs 2021

 

Selena: Tejano Müziğinin Kraliçesi, Selena Quintanilla'nın küçük kulüplerden tüm zamanların en başarılı kadın Latin sanatçısı olmaya uzanan serüvenini, yıllarca süren yoğun çalışmalarını ve Quintanilla ailesinin birlikte göğüs gerdiği fedakârlıkları konu alıyor.

 

Girl from Nowhere - 2. Sezon

Yayın Tarihi: 7 Mayıs 2021

 

Tayland yapımı dizi, farklı okullara transfer olarak gittiği okullarda dönenleri ifşa eden Nanno isimli genç bir kızın hikâyesini anlatıyor.

 

Jupiter's Legacy

Yayın Tarihi: 7 Mayıs 2021

 

Neredeyse yüzyıldır insanlığın güvenliğini sağlamalarının ardından dünyanın birinci nesil süper kahramanları, artık miraslarını devralmaları için çocuklarına güvenmektedir. Ancak değerlerini kanıtlamaya istekli olan genç süper kahramanlar, ebeveynlerinin efsanevi itibarlarına yakışır şekilde davranmakta ve kişisel standartlarını buna göre belirlemekte zorlanır. Bu durum, iki nesil arasında gerilime yol açar.

 

The Upshaws

Yayın Tarihi: 12 Mayıs 2021

 

Indianapolis'te işçi sınıfından siyahi bir ailenin reisi olan Bennie Upshaw cana yakın, iyi niyetli bir araba tamircisidir ve hayatı boyunca işleri yolunda gitmemiştir. Ailesine, yani karısı Regina, iki küçük kızları, ilk göz ağrıları olan oğulları ve bir başka kadından  olan ergen oğluna bakmak ve onu sürekli küçümseyen alaycı kız kardeşine  katlanmak için elinden geleni yapar. Üstelik bunu nasıl başarılı olacağını anlatan bir kılavuz olmadan yapmalıdır.

 

Castlevania - 4. Sezon

Yayın Tarihi: 13 Mayıs 2021

 

2017 yılında yayınlanmaya başlayan Castlevania, bir vampir avcısının verdiği mücadeleyi anlatıyor. Dizinin dördüncü sezon bölümleri 13 Mayıs'tan itibaren yayında olacak.

 

Halston

Yayın Tarihi: 14 Mayıs 2021

 

ABD'de bir döneme damga vuran moda tasarımcısı Halston'ın üne kavuşması ve çıktığı zirveden düşüşünü anlatan mini dizinin başrolünde Ewan McGregor yer alıyor.

 

Love, Death & Robots - 2. Sezon

Yayın Tarihi: 14 Mayıs 2021

 

Tim Miller ve David Fincher'ın yapımcılığını üstlendiği antolojik dizi, bilim kurgu ve korku gibi temel janrların yanı sıra steampunk gibi alt tür örneklerinin de yer aldığı, birbirinden farklı hikâyeleri yine birbirinden farklı animasyon teknikleriyle ele alıyor.

 

Haunted - 3. Sezon

Yayın Tarihi: 14 Mayıs 2021

 

Haunted ; korkutucu, tuhaf, alışılmamış doğaüstü olaylara ve diğer açıklanamayan fenomenlere şahit olmuş, hâlâ da bunların etkisinden kurtulamamış insanların hikâyelerine ilk ağızdan, tüyler ürpertici bir bakış getiriyor.

 

Who Killed Sara? - 2. Sezon

Yayın Tarihi: 19 Mayıs 2021

 

Kız kardeşi Sara'nın hiç bilmediği gerçek kişiliğini öğrenmek üzere olan Alex Guzman, en kötü kâbusuyla yüzleşmek zorundadır. Bu sırada kendi arka bahçesinde gömülü olan gizemli bir ceset, onu her an hapse geri gönderebilecek saatli bir bomba hâline gelir. Hem Sara'nın gerçek ve korkunç hikâyesini hem de Lazcano ailesiyle ilişkisini ortaya koyacak tüm parçaları bir araya getirmek için Alex'in bütün bu olanları kendi başına araştırmaktan başka çaresi yoktur.

 

Special - 2. Sezon

Yayın Tarihi: 20 Mayıs 2021

 

Ryan O'Connell imzalı Special, serebral palsisi olan genç bir adamın yaşamayı dilediği hayatın peşinden koşmasını konu ediniyor.

 

Master of None - 3. Sezon

Yayın Tarihi: 23 Mayıs 2021

 

Master of None, Denise ile partneri Alicia'nın ilişkisini konu alan yeni bir sezonla ekranlara dönüyor. Yönetmenliğini dizinin eş yaratıcısı da olan Emmy ödüllü Aziz Ansari'nin üstlendiği, senaryosu Ansari ve Waithe tarafından yazılan bu yeni sezon, evliliğin iniş ve çıkışlarını, çocuk sahibi olma mücadeleleri ve ilişkideki tarafların hem birlikte hem de ayrı ayrı yaşadığı kişisel gelişimi samimi şekilde gözler önüne seren modern bir aşk hikâyesi olma özelliği taşıyor.

 

Eden

Yayın Tarihi: 27 Mayıs 2021

 

Günümüzden binlerce yıl sonra, "Eden Üç" adlı bir kentte sadece robotlar yaşamaktadır. Robotların efendisi olan insanoğlu ise uzun süre önce yok olmuştur. Rutin bir görev sırasında iki çiftçi robot, yaşam kapsülünün içindeki bir kız bebeği yanlışlıkla uyandırır. Bu keşif, insanoğlunun yasaklı bir kadim efsaneden ibaret olduğuna dair öğrendikleri ve inandıkları her şeyi sorgulamalarına yol açar. İki robot, çocuğu Eden'ın dışındaki güvenli bir sığınakta büyütmeye başlar.

 

Ragnarok - 2. Sezon

Yayın Tarihi: 27 Mayıs 2021

 

Netflix'in Norveç yapımı dizisi, doğal afetler zinciriyle yeni bir Ragnarök döngüsüne girildiğine inanan bir grup insanın bunu engelleme çabasını anlatıyor. Dizinin 2. sezonu 27 Mayıs'tan itibaren yayınlanacak.

 

The Kominsky Method - 3. Sezon

Yayın Tarihi: 27 Mayıs 2021

 

Sandy Kominsky, The Kominsky Method'ın final sezonunda yaşlılığa karşı verdiği mücadeleyi yanında can dostu Norman Newlander olmadan sürdürmek zorunda. Üstelik eski eşi Roz Volander'ın gelişiyle Sandy'nin hayatı iyice karmaşık bir hâl alacak. Roz, Los Angeles'a kızları Mindy ve Mindy'nin sevgilisi Martin ile zaman geçirmek için geldiğinde eski çiftin çalkantılarıyla ünlü ilişkisinde fırtınalar kopacak.

 

Netflix Orijinal Filmleri

 

Canavar Harmon (Monster)

Yayın Tarihi: 7 Mayıs 2021

 

Monster, ağır ceza gerektiren cinayetle suçlandığında dünyası başına yıkılan on yedi yaşındaki onur öğrencisi Steve Harmon'ın hikâyesini anlatıyor.

 

Yol Yorgunu (Meel patthar)

Yayın Tarihi: 7 Mayıs 2021

 

Yaşadığı kişisel trajedi ve bunun sonuçlarıyla uğraşan Ghalib, işini genç bir şoföre kaptırma tehlikesiyle karşı karşıya kalınca varoluşsal bir krize sürüklenir. Üstelik tüm bunlar Ghalib'in kamyonunun 500.000 kilometreye ulaşarak şirket rekorunu kırmasının hemen ardından yaşanır.

 

41 Kişilik Dans (El baile de los 41)

Yayın Tarihi: 12 Mayıs 2021

 

Gerçek olaylardan uyarlanan bu filmde, 19. yüzyıl sonlarında Ignacio de la Torre, Meksika Devlet Başkanı Porfirio Díaz'ın kızıyla evlenir. Ancak Ignacio çifte yaşam sürmektedir. Geleneksel siyaset dünyasında kariyer basamaklarını tırmanan Ignacio gizli bir cemiyete üyedir. Bu iki yaşantı arasında kurduğu hassas denge, cemiyetin 42. üyesi olan Evaristo ile tanışmasının ardından sarsılmaya başlar. Ignacio'nun verdiği bir partiye düzenlenen polis baskını ise sırları açığa çıkararak büyük bir skandalın patlak vermesine yol açar. Bu parti daha sonra 41 kişilik dans olarak adlandırılır.

 

Oksijen (Oxygen)

Yayın Tarihi: 12 Mayıs 2021

 

Yönetmen koltuğunda Haute tension, The Hills Have Eyes yeniden çevrimi, Piranha 3D ve Crawl gibi filmlere imza atmış Alexandre Aja'nın oturduğu Oxygen, kim olduğunu hatırlayamadığı bir şekilde kriyojenik bir kapsülde gözlerini açan bir kadının, oksijeni tükenmeden kim olduğunu hatırlamaya ve kapsülden kurtulmaya çalışmasını konu ediniyor.

 

Penceredeki Kadın (The Woman in the Window)

Yayın Tarihi: 14 Mayıs 2021

 

A.J. Finn'in aynı isimli çok satan kitabından uyarlanan The Woman in the Window, yaşadığı kaygı bozukluğu sonrası agorafobisi oluşan ve evinden çıkamayan Anna Fox'un, komşularını gözetlerken bir cinayete şahit olduğunu düşünmesi sonrası gelişen olayları konu ediniyor.

 

Ölüler Ordusu (Army of the Dead)

Yayın Tarihi: 21 Mayıs 2021

 

Doğup büyüdüğü Las Vegas'tan ayrılmak zorunda kalmış eski bir zombi savaşı kahramanı olan ve artık evi olarak gördüğü bir kasabanın dışındaki hamburgercide çalışan Scott Ward, kumarhane patronu Bly Tanaka'dan inanılmaz bir teklif alır: Şehir 32 saat içinde hükûmet tarafından nükleer silahlarla yok edilmeden önce zombi istilası altındaki karantina bölgesine girip, yer altındaki bir kasada duran 200 milyon doları ele geçirecektir. Kaybedecek pek bir şeyi kalmayan Ward bu zor görevi kabul eder ve soygun için ayak takımından oluşan uzman bir ekip kurar. Zaman giderek daralırken, açılması imkânsız denilen bir kasa söz konusuyken ve hem daha akıllı hem de daha hızlı olan Alfa zombiler sürüsü giderek yaklaşırken, şimdiye kadar teşebbüs edilen bu en büyük soygunda tek bir şey kesindir: Hayatta kalmayı başaranlar her şeyi alacaktır.

 

Ghost Lab

Yayın Tarihi: 26 Mayıs 2021

 

Ölümden sonra yaşamın araştırıldığı bir deneyde Gla ve Wee adlı iki doktor arkadaşın hayatlarında ilk defa kendi gözleriyle bir "hayalet" görmesiyle işler ters gider. Bu karşılaşma, doktorlarda ruhların bilimsel açıklamasını ve ölümden sonra yaşamın kanıtını bulma konusunda doyumsuz bir arzu yaratır. Giderek bir çıkmaza giren doktorların bu konudaki takıntılarının ve pervasız bilgi arayışlarının bedeli ise arkadaşlıkları ve sevdikleri olacaktır.

 

Baggio: İlahi At Kuyruğu (Il Divin Codino)

Yayın Tarihi: 26 Mayıs 2021

 

Letizia Lamartire'nin yönettiği film, 90'lara damga vurmuş ünlü İtalyan futbolcu Roberto Baggio'nun kariyerini odağına alan biyografik bir yapım.

 

Mavi Mucize (Blue Miracle)

Yayın Tarihi: 27 Mayıs 2021

 

Meksika'da kaldıkları yetimhane kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan çocuklar yetimhanelerini kurtarmak için dünyanın en büyük balık tutma turnuvasına katılır.

 

Netflix Orijinal Belgeselleri

 

Sam'in Oğulları: Şeytani Tarikatın İzinde (The Sons of Sam)

Yayın Tarihi: 5 Mayıs 2021

 

1970'lerin sonunda "Sam'in Oğlu"nu yakalama çalışmaları tüm dünyanın ilgisini çekmiş olsa da Amerika'nın en kötü şöhretli seri katillerinden birinin öyküsü çoktan unutulup gitmişti. Ta ki bugüne kadar. 1977'de David Berkowitz'in tutuklanıp hüküm giymesi çoğu New Yorklu'ya rahat bir nefes aldırmıştı. Ancak Ultimate Evil'ın yazarı, gazeteci Maury Terry için gerçek gizem henüz başlıyordu. Berkowitz'in tek başına hareket etmediğinden emin olan Terry, cinayetlerin ardındaki karanlık ağın kimsenin tahmin etmediği kadar derin olduğunu kanıtlamak için araştırmalarına on yıllar boyunca devam etti. Üstelik bu ulaşılması zor gerçeği açığa çıkarma çabaları her şeyini yitirmesine yol açtı. Yönetmen Joshua Zeman girdiği karmaşık ağdan bir daha çıkamayan bu gazetecinin öyküsünü ekranlara taşırken haber arşivlerinden, soruşturmaya en yakın isimlerle yapılan görüşmelerden ve Terry'nin kendi sözleri ile araştırma dosyalarından yararlandı.

 

Money, Explained

Yayın Tarihi: 11 Mayıs 2021

 

Pek çok insanın parayla ilişkisi karmaşıktır. Bu ilişkiyi tanımlamak için kaygılı, cüretkâr, sakıngan veya takıntılı gibi ifadeler kullanılır. Üstelik para hakkında konuşmanın tabu olması nedeniyle aslında bu ilişkimizin ne kadar normal olduğunu fark etmememiz de mümkündür. Bu nedenle "Money, Explained" parayı mercek altına alıyor. Kredi kartınız sizi nasıl bir batağa çekiyor? Öğrenim kredileri bir krize nasıl dönüştü? Neden pek çoğumuz emekliliğimiz için yeterli birikim yapamayacak? Neden kötü bahislere girer ve bunlardan daha berbat dolandırıcılıkların kurbanı oluruz? Dizi, tüm insanların paraya ilişkin ortak zayıflıklarını, bunları sömürmek için kullanılan sinsi yolları ve tüm bu tuzaklardan uzak durmamızı sağlayacak en iyi stratejileri masaya yatırıyor.

 

Afro-Amerikan Mutfağı ABD'yi Nasıl Dönüştürdü? (High on the Hog: How African American Cuisine Transformed America)

Yayın Tarihi: 26 Mayıs 2021

 

Yemek yazarı Stephen Satterfield dört bölümlük "Afro-Amerikan Mutfağı ABD'yi Nasıl Dönüştürdü?" adlı belgesel dizisinde enerjik ve etkiyici bir lezzet yolculuğuna çıkıyor. Bu yolculukta ona Afrikalı Amerikalıların cesaretinden, sanatkârlığından ve becerisinden övgüyle bahseden şefler, tarihçiler ve aktivistler eşlik ediyor.

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.