Netflix, toplam piyasa değerinde Disney'i geride bıraktı

5.424 Gösterim
17 Nisan 2020 13:10
Netflix, toplam piyasa değerinde Disney'i geride bıraktı

Hisse senedi fiyatları hafta içerisinde rekor seviyeye ulaşan Netflix, toplam piyasa değerinde Disney'i ilk kez geçmeyi başardı.


2019'u geride bırakıp umutlu bir şekilde 2020 adım attığımız günlerde, Netflix $140 milyar, Disney ise $260 milyar civarında toplam piyasa değerine sahipti. Herkesin malumu, 2020'nin ilk çeyreği on yıla bedel yeni vukuat ve gündemi barındırdığından ötürü, geçen yılın sonundaki bu tablonun uzak geçmişin bir resmi gibi muamele görmesi hayli olağan. Gelinen noktada, salgın şartlarından Netflix'in güçlenerek Disney'nin ise kan kaybederek çıkması sonucu bu fark kapandı, hatta Netflix toplam piyasa değerinde Disney'i geçmeyi başardı.

 

Çarşamba günü %5 artışla hisse senedi fiyatı $427 ile rekor seviyeyi gören Netflix, böylelikle toplam piyasa değerinde $194 milyarı buldu ve yaklaşık $186 milyar piyasa değerine sahip Disney'i geride bıraktı.

 

Netflix, salgın sebebiyle birçok yeni yapımının prodüksiyonunu durdurmak zorunda kalsa da, salgın sebebiyle uygulanan karantina ve sosyal mesafe tedbirlerinden önemli bir kazanım elde etti. 2020 ilk çeyrek raporunu önümüzdeki hafta açıklayacak olan Netflix'in, abone sayısında ivmeli bir artışın gözlendiği Mart ayında gösterime giren Tiger King mini belgesel serisi, ABD'de sadece ilk 10 gününde 34 milyon abone tarafından izlenmişti.

 

Disney ise hem prodüksiyonlarını durdurup önemli gişe geliri beklediği filmlerini ertelemek zorunda kaldığı hem de büyük gelir kaynaklarından biri olan tema parklarını salgın sebebiyle geçici süre kapatmak durumunda olduğu için pandemi dönemi boyunca ekonomik anlamda tahribat aldı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.