Netflix'te izleyebileceğiniz İspanyolca konuşulan 10 dizi

7.504 Gösterim
2 Şubat 2021 17:45
Netflix'te izleyebileceğiniz İspanyolca konuşulan 10 dizi

İnsanlar hiç bilmediği bir dile maruz kaldığında genellikle bu durumu yadırgamayabiliyor.  Gelin, İspanyolca dilinin konuşulduğu Narcos ve La Casa de Papel dışında da çok sevilen dizilerie birlikte göz atalım.


1. Vis a Vis

Net bir ifade ile Netflix’in seyirlik hapishane dizisi. İspanyollar hayallerinden asla taviz vermiyorlar. Herkese umut etmeyi, olaylara karşı itiraz etmeyi ruhlarının birer parçası gibi kabul edip öyle yaşıyorlar.

 

Vis a Vis'in, Prison Break gibi her bölümde yoğunluk vadeden bir yapısı var. Özellikle hapishane dizilerini sevenler Vis-a-Vis'i kaçırmak istemeyebilir.

 

2. La Catedral del Mar

Barselona şehri, tarihinin en büyük refah ve zenginlik zamanlarını yaşıyor. Cemaatin eski üyeleri şehrin önde gelenlerinin parasıyla ve diğerlerinin çabalarıyla bilinen en büyük Marian tapınağını inşa etmeye karar verirler.

 

Türkçe adı Deniz Katedrali olan dizi, çiftçi bir baba, feodal yönetim şekliyle yoğrulmuş bir toplum ve vatandaş oldukları şehire sığınan genç Arnau'nun hikayesine odaklanıyor.

 

Deniz Katedrali, Ildefonso Falcones romanından uyarlandı.

 

3. Las Chicas del Cable

Türkçeye Kablo Kızları olarak çevrilen Netflix’in İspanyolca konuşulan orijinal dizisi olan Las Chicas del Cable, bir tür yalanlar örgüsünü merkezine alıyor.

 

1920’lerde İspanya’nın başkenti Madrid’in Ulusal Telefon Merkezi’nde çalışan dört farklı kadının hikayesinin anlatıldığı dizide; o dönem modern ofis hayatıyla uğraşırken iletişim devriminin içinde yer almalarına tanık oluyorsunuz.

 

4. Club de Cuervos

Meksika'da ülkece tanınmış bir ailenin babası öldüğünde, mirasçıları aileye ait olan futbol takımı Nuevo Toledo’nun kontrolünü kimin ele geçireceğini belirlemek için savaşır. Netflix'in en beğenilen Hispanik dizilerinden biri olan Club de Cuervos, özellikle futbolla arası iyi olan seyirciler için eşsiz bir tercih olabilir.

 

5. Narcos: Mexico

Narcos: Mexico, modern uyuşturucu savaşının kökenlerini, ülkedeki kaçakçılık dünyasının bağımsız yetiştiricilerden ve satıcılardan oluşan gevşek ve düzensiz bir konfederasyon olduğu bir zamanda başlıyor ve suç örgütlerinin köklerine kadar inerek 1980'lerde Guadalajara Karteli'nin yükselişine tanık olacağımız konuları işliyor.

 

6. Toy Boy

Toy Boy, komplo kurularak yapılan bir duruşmanın ardından suçlu ilan edilen ve on beş yıl hapis cezasına çarptırılan erkek striptizci Hugo'nun, işlemediği bir suçtan dolayı masumiyetini kanıtlamaya çalışmasını konu ediniyor.

 

7. White Lines

White Lens, yıllar önce İbiza’da ünlü bir DJ olan kardeşinin esrarengiz ölümünü çözmeye çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor.

 

Hikayesi, karakterleri, müzikleri ve Ibiza manzarasıyla izleme listesine eklenebilecek bir Netflix dizisi.

 

8. El desorden que dejas

2016 Primavera ödülüne sahip aynı adlı romanından uyarlanan dizi, modern bir suç/gizem örneği.

 

Genç bir edebiyat öğretmeni olan Raquel, Viruca’yla sorunlu devam eden evliliğine ikinci bir şans daha verir ve eşinin doğduğu şehre taşınır. Gittiği yerde yapacağı ilk iş ise karanlık sırları çözmeye çalışmak olur.

9. High Seas

High Seas, iki kız kardeşin, 1940'larda İspanya'dan Brezilya'ya giden lüks bir gemide bir dizi gizemli ölümün ardından rahatsız edici aile sırlarını keşfetmesinden sonra gelişen olayları anlatıyor.

 

High Seas, atmosfer, kullanılan kostümler, cinayetler yönünden dikkat çekerken, II.Dünya Savaşı'ndan kısa bir süre sonra açık denizlerde geçen bir gizemi işliyor.

 

10. Velvet Coleccion

2016’da sona eren Velvet’in devamı olan Velvet Collecion’da yıl 1967. New York'ta Alberto ve küçük oğulları ile beş yıllık mutlu bir evlilikten sonra Anna Ribera, Velvet projesini bir sonraki aşamaya taşımak için İspanya'ya geri döner.

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.