Netflix'te ilk fırsatta izlemeniz gereken 11 film ve dizi

8.425 Gösterim
6 Ocak 2021 15:30
Netflix'te ilk fırsatta izlemeniz gereken 11 film ve dizi

Netflix'te, onlarca içerik arasından ilgiyi hak eden ve göz atmak isteyebileceğinizi düşündüğümüz 11 film ve diziyi sizin için derledik.


Netflix söz konusu olduğunda seçenekler arasında kaybolmak, bir yerden sonra kaçınılmaz. Biz de bu içerikle, Netflix kütüphanesinde yer alan ve sinema ve diziseverlerin ilgisini çekebilecek 11 film ve diziyi listeledik.

1. Kingdom

Walking Dead'in en iyi zombi dizisi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Belki de Kingdom'ı henüz görmediniz.

 

Güney Kore'de 16. yüzyıl feodalizmine odaklanan dizi, zombilerle birlikte tarihsel bir anlatıya sahip. Train To Busan hayranıysanız ve cesaretiyle biraz sosyal yorum serpiştiren bir hikâye arıyorsanız, o zaman Kingdom tam size göre.

2. Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu (The Fundamentals of Caring)

Jonathan Evison'ın aynı isimli romanından uyarlanan filmde, Paul Rudd'ın canlandırdığı yazar Ben'i, başından geçen travmatik bir olay sonrası tüm profesyonel hayatını geride bırakarak bir tür kas hastalığı olan Trevor'a bakıcılık yapmaya başlamasıyla gelişen olaylar ve ikili arasında oluşan dostluk anlatılır.

3. Marianne

Korku türü konusundaki yetkinliği ilk bölümlerinde sergileyen Marianne, büyüdüğü kasabaya geri dönen korku yazarının, burada kendisine ve kabuslarına musallat bir varlıkla mücadelesini anlatıyor.

4. Cam

Cam, bir kimlik krizinden geçen kamera kızı Alice'e odaklanan bir korku filmi. Hikayesinin önemli yerlerinde gerçekten de ürkütücü olabilen film, TikTok, Patreon ve Only Fans gibi platformların çağına uygun bir anlatıya sahip. 

5. Kalibre (Calibre)

2018'de yayınlanan düşük bütçeli gerilim filmi Kalibre, Hollywood'dan ziyade bağımsız sinemanın kodlarını taşıyor. Şok edici bir ölümle hafta sonu tatilleri hayatta kalma mücadelesine dönen iki arkadaşın hikâyesini anlatan film, atmosferiyle izleyeni karakterlerin başından geçen kabusvari olayların içerisinde hissettirmeyi başarıyor.

6. When They See Us

Ünlü sinemacı Ava DuVernay'in imzasını taşıyan mini dizi, Central Park'ta gerçekleşen bir cinsel saldırının faili olarak haksız bir suçlamayla karşılaşan beş Harlemli gencin hikâyesini odağına alıyor. Gerçek bir olaydan uyarlanan When They See Us, 2019'un en iyi dizileri arasında gösteriliyordu.

7. Community

Bir komedi klasiği olan Community, 2020 yılı içerisinde Netflix kütüphanesindeki yerini aldı. Nevi şahsına münhasır mizahı, farklı alt tür ve temaları parodi olarak ele alıp ters yüz eden konsept bölümleri ile önemli bir hayran kitlesi edinen dizi, daha önce tecrübe edildiyse bile bir kez daha izlenmeye değer.

8. Derry Girls

İki sezonu geride bırakan Derry Girls, 90'ların başında İrlanda'da lise öğrencisi olan bir grup gencin hayatlarına konuk olurken arka planda İrlanda'nın o dönemki sosyal ve politik iklimini yansıtıyor.

9. White Lines

Guardians of the Galaxy, Da Vinci's Demons gibi yapımlarla tanınan Laura Haddock'un başrolünde yer aldığı White Lines, ibiza'da yaşayan ve ünlü bir DJ olan kardeşinin gizemli ölümünü çözmeye çalışan bir Zoe'nin hikayesini anlatıyor.

10. Desperados

Nasim Pedrad, Anna Camp, Lamorne Morris, Robbie Amell, Heather Graham, Jessica Chaffin, Sarah Burns gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı Desperados, sonradan gönderdiğine pişman olduğu bir maili yeni erkek arkadaşının mailinden silmek için arkadaşlarını peşine takarak Meksika'ya giden bir kadının hikâyesini ele alıyor.

11. The Good Place

2020'ye girdiğimiz dönemde finalini gerçekleştiren The Good Place, sadece mizahi açıdan değil, hayat ile ilgili sunduğu perspektif ve felsefi referanslarıyla da seyircinin beğenisini kazanmıştı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.