Netflix, şifre paylaşımını engellemek için harekete geçiyor

1.921 Gösterim
12 Mart 2021 12:40
Netflix, şifre paylaşımını engellemek için harekete geçiyor

Netflix, bir hesaba ait şifrenin birden çok kişiyle paylaşılmasını engellemek için harekete geçti. Platform, bu konuda bir dizi doğrulama aşamasının yer aldığı pilot uygulamanın testlerine başladı.


Netflix, platformun bugüne kadar önlem alınması gereken bir mevzu olarak görmediği şifre paylaşımı konusunda tavrını değiştirmişe benziyor. GammaWire'ın haberine göre, kendi sahibi olmadıkları Netflix hesaplarını kullanan bazı izleyiciler, platforma giriş yaptıklarında bir uyarı ekranıyla karşılaştı. "Bu hesabın sahibiyle aynı haneyi paylaşmıyorsanız, izlemeye devam etmek için kendi hesabınız açmanız gerekmektedir." uyarı cümlesiyle kullanıcıdan birtakım doğrulama aşamalarını tamamlamasını isteyen Netflix, haberin ortaya çıkmasıyla bu tarz bir uygulamanın başladığını fakat henüz test aşamasında olduğunu doğruladı.

 

 

Bu uygulamayla hesabı, kullanmaya yetkisi olanların kullanmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Netflix, platformda en çok uygulanan yöntemlerden biri olan birden fazla kişinin abonelik ücretini bölüşerek aynı hesabı kullanmasını hane halkıyla sınırlandırmaya çalışıyor. Netflix'in bunu genel bir uygulamaya dönüştürüp dönüştürmeyeceğini ise uygulamanın test sürecinde aldığı sonuçlar belirleyecek.

 

Kaynak: GammaWire

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.