Netflix'in abone sayısı yılın üçüncü çeyreğinde arttı

5.954 Gösterim
19 Ekim 2022 16:15
Netflix'in abone sayısı yılın üçüncü çeyreğinde arttı

İki çeyrek üst üste abone sayısı azalan Netflix, yılın üçüncü çeyreğinde 2,41 milyon abone artışı duyurdu. Böylelikle platformun toplam abone sayısı eylül sonu itibarıyla 223.1 milyona ulaştı. 


Temmuz-Eylül 2022 dönemine ait bilançosunu açıklayan Netflix, ilk iki çeyrek toplamında 1,2 milyona yakın abone kaybettikten sonra kullanıcı sayısında 2,41 milyon artış yaşandığını duyurdu. Dünya genelinde toplamda 223,1 milyon aboneye ulaşan şirket, böylelikle bu dönem için daha önce yaptığı 1 milyon abone kazanımı tahminini büyük ölçüde aşmasına rağmen geçtiğimiz yıl aynı dönemde yaşanan 4,4 milyonluk artışın gerisinde kaldı. Şirketin geliri tahminlerin üstünde seyredip yüzde 5,9 büyüyerek 7,93 milyar dolara yaklaştı.

 

Kasımda ABD, Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Meksika, Güney Kore, İspanya ve İngiltere'de kullanıma girecek olan daha ucuz, reklam destekli abonelik modelinin hemen büyük fark yaratması beklenmese de şirketin dördüncü çeyrekte yılı güçlü bir şekilde kapatması bekleniyor. 2021'in dördüncü çeyreğinde abone sayısını 8,3 milyon arttıran Netflix, bu yıl aynı dönem için 4,5 milyon yeni yayın müşterisi kazanma tahmini yapıyor. Beklenen yeni müşteri sayısının ne kadarının reklam destekli abonelik sahibi olacağıyla ilgili öngörüsünü paylaşmayan şirket ayrıca artık dönem raporlarında bir sonraki dönem için abone sayısındaki değişim tahminini de açıklamayacak.

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.