Netflix'in Abone Kaybı Sürüyor: İkinci Çeyrekte 970 Bin İptal!

2.916 Gösterim
21 Temmuz 2022 17:32
Netflix'in Abone Kaybı Sürüyor: İkinci Çeyrekte 970 Bin İptal!

İlk çeyrekte 200.000 abone kaybı açıklayan Netflix salı günü yaptığı açıklamada nisan ile haziran aylarını kapsayan ikinci çeyrekte 970.000 abone kaybı duyurdu. Platform böylelikle 2022 yılında 1,2 milyona yakın abone kaybetti. Bununla birlikte Netflix, 2 milyon abone kaybı beklentilerinin altında kaldıklarının da altını çizdi.


İkinci çeyrekte yaklaşık 1 milyon abone kaybı açıklayan Netflix'in dünya genelinde toplamda 220,67 milyon abonesi bulunuyor. Abone kaybına karşılık şirket maddi açıdan %8'lik bir büyüme kat ederek 1,44 milyar net gelir açıkladı. Abone kayıplarını bölgelere göre incelediğimizde platform en fazla Kuzey Amerika bölgesinde abone kaybı yaşadı. Bu bölgede 1,3 milyon abone kaybı yaşayan Netflix’in toplam abone sayısı 73,3 milyona geriledi. Latin Amerika'da 1000 abone kazanan platformun en güçlü büyümesi 1,08 milyon abone kazandığı Asya-Pasifik bölgesinde gözlendi.

İlk çeyrekteki abone kaybının ardından Netflix, işten çıkarma ve Microsoft ortaklığında reklam destekli abonelik seçeneği yollarına gitti. Reklam destekli aboneliği 2023'ün başlarında yayınlamayı planlayan platform bu modeli ilk olarak reklam harcamalarının yüksek olduğu pazarlarda deneyecek. Platform ayrıca şifre paylaşımından para kazanmak için yeni bir model geliştirdi. Bu modele göre birincil hesap sahipleri belirli bir ücret karşılığında hane halkı dışındaki üyeleri de hesaba ortak edebilecek. Bu modelin ilk uygulaması ağustos ayında $2,99 fiyatıyla Arjantin, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala ve Honduras'ta gerçekleşecek.

Variety’in haberine göre Netflix'in kurucu ortağı ve CEO'su Reed Hastings yaptığı açıklamada lineer televizyonun beş ila on yıl arasında öleceğini düşündüğünü söyledi. Hasings ayrıca 2021/2022 sezonunda yalnızca Netflix'in (1.334 milyar) en büyük iki lineer ağ olan CBS (753 milyon) ve NBC'nin (597 milyon) toplamı kadar izlendiğinin altını çizdi. Nielsen ABD'ye göre ise Netflix haziran ayında pazar payını %7,7'ye yükselterek tüm zamanlar rekorunu yeniledi. Üçüncü çeyrekte bir milyon abone kazanmayı hedefleyen platform Avustralya animasyon stüdyosu Animal Logic'i satın aldığını duyurdu. Önümüzdeki hafta büyük bütçeli filmi The Gray Man'i yayınlayacak olan platform 2022 yılında içeriklerine 17 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. 
 

Kaynak: Hollywood Reporter, Ozap

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.