MUBI Özel Gösterim: 20 dakikadan kısa süren 8 film

6.329 Gösterim
22 Mart 2021 22:00
MUBI Özel Gösterim: 20 dakikadan kısa süren 8 film

MUBI’nin geniş kataloğunda yer alan kısa filmlerden, türünün başarılı örneği olan 8 yapımı sizler için derledik.


Blueboy

Berlin’deki Blue Boy adlı bir barın, kendine has bir geleceği vardır: Dünyanın her yerinden gelen seks işçileri burada buluşuyor ve meslekleri hakkında sohbet ediyordur. Manuel Abramovich’in 2019 yapımı kısa belgeseli seyircinin gözüne seks işçilerinin kan dondurucu bakışlarını kameraya aktararak bizi onların zorlu dünyalarına sokuyor.

 

Nimic

Yorgos Lanthimos’un kaleminden çıkan Nimic, profesyonel bir çello sanatçısının sıradan bir günde hiç tanımadığı biriyle tanıştıktan sonra hayatında bıraktığı kalıcı ve önemli izi anlatıyor. Dogtooth filmiyle kendinden sıkça bahsettiren Lanthimos, varoluşsal dehşeti son derece korkunç bir şekilde izleyice aktarmayı başarıyor.

 

Death of a Shadow

Oscar adayı Belçika - Fransa ortak yapımı kısa film, Nathan Rijcks adlı ölüm ile yaşam arasında sıkışmış bir askerin, ölmekte olan insanlardan ruhlarını toplayarak ikinci kez hayata dönmeye çalışmasını konu alıyor.

 

Seeds of the Fall

Orta yaşlarının sonlarına yaklaşan, aralarındaki tüm tutkunun kaybolduğu bir çiftten Eva, bir gece Rolf’u baştan çıkarmaya karar verir. Tüm çabalarına rağmen başarısız olan çift, beklenmedik bir olayla karşılaşınca ilişkileri tamamen değişir. İsveçli yönetmen Patrik Eklund’un kaleminden çıkan Cannes ödüllü Seeds of the Fall, 18 dakika uzunluğunda bir komedi başyapıtı. 
 

More Than Two Hours

Ali Asgari’nin yazıp yönettiği drama türündeki kısa film, sabahın üçünde umutsuzca acil yardım arayan bir çiftin, aradıkları yardımı sandıklarından daha zor bulacaklarını, hatta yasaların onların karşı bir engel oluşturduğunu fark etmelerini konu alıyor.

 

A Month of Single Frames

Kısa filmin yönetmenlerinden Barbara Hammer, 1998 yılında gittiği Cape Cod yarımadasında bir kulübede bir ay boyunda her şeyden elini ayağını çeker ve günlük tutup kamerasıyla görüntüleri kaydeder. Tam 20 yıl sonra filmin diğer yönetmeni Lynne Sachts ile bu görüntüleri ve günlük yazılarını kullanarak bir film ortaya çıkarmaya başlar.

 

The Sky Is On Fıre

Belçikalı yönetmen Emmanuel van der Auwera’nın yönetmen koltuğunda oturduğu The Sky Is On Fire, Miami’de bir sokağın dijital ortamda harabeye dönüştürülmesini ve bunun üzerine şehir sakinlerinden birinin bir monolog başlatmasını konu alıyor.

 

The Love Life of the Octopus

1967 yapımı belgesel türündeli kısa filmde ahtapotların aşk hayatı bilimsel bir bakış açısıyla Fransız yönetmen Jean Painlevé tarafından kameraya aktarılıyor. Toplam 13 dakika uzunluğundaki filmin ürkütücü müziği ise, Jean Painlevé’in hayat arkadaşı Pierre Henry’nin eseri.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.