Moonlight'ın yönetmeni Barry Jenkins, The Lion King'in devam filmini çekecek

1.558 Gösterim
30 Eylül 2020 12:15
Moonlight'ın yönetmeni Barry Jenkins, The Lion King'in devam filmini çekecek

Moonlight ile Oscar'a uzanan Barry Jenkins, geçen yıl canlı çekim olarak yeniden uyarlanan The Lion King'in devam filmini yönetecek.


Disney'in klasik animasyonlarını canlı çekim olarak uyarlama modelinde gişe anlamında en randıman aldığı filmlerden biri olan The Lion King'in devam filmi için hazırlıklara başlandı. Dünya genelinde $1,657 milyar hasılat elde eden yapımın devam filmini, En İyi Film Oscar'ına layık görülen Moonlight ile En İyi Uyarlama Senaryo Oscar ödülünü kazanan Barry Jenkins yönetecek.

Jon Favreau'nun, 2016 yılında The Jungle Book'ta olduğu gibi canlı çekim olarak uyarladığı The Lion King'in senaryo ekibinde yer alan Jeff Nathanson, devam filminin de senaryosuna imza atacak. Henüz hikâyesiyle ilgili detaylar belli olmasa da filmde Mufasa'nın gençlik dönemlerinin anlatılabileceği belirtiliyor.

 

Moonlight sonrası yönettiği If Beale Street Could Talk ile bir Oscar adaylığına daha uzanan Barry Jenkins, güncel olarak Colson Whitehead'in çok satan romanından uyarlanan ve Amazon'da yayınlanacak olan mini dizi The Underground Railroad ile meşgl durumda. Yönetmenin ismi, Disney'in sahip olduğu Searchlight'ın projesi olan ünlü koreograf Alvin Ailey'in biyografik filmini yönetmesi için de geçiyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.