MGM'in satışı için alıcı arandığı bildirildi

1.567 Gösterim
22 Aralık 2020 11:10
MGM'in satışı için alıcı arandığı bildirildi

Uzun yıllar Hollywood'un en etkili stüdyolarından biri olan fakat özellikle 21. yüzyılda birçok kez iflas haberleriyle gündemde yer alan MGM'in satışı için uygun bir alıcı bulunmasına dair işlemlerin başlatıldığı bildirildi. Stüdyonun elindeki en büyük varlık olarak James Bond serisi gösteriliyor.


1924'te kurulan ve uzun yıllar boyunca Hollywood'un sektöre yön veren stüdyolarından biri olan Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), 2000'li yıllarda birçok kez iflastan geri dönüp yeniden yapılanmak zorunda kalmıştı. The Wall Street Journal'ın haberine göre, MGM stüdyonun ana firması MGM Holding, kendi satışı adına resmi süreci başlatarak iki bankaya uygun bir alıcı bulunmasına dair istekte bulundu.

 

Zor günler geçiren MGM'in satışı için yakın geçmişte birçok kez daha harekete geçilmiş fakat alıcıların istenen miktarlara çıkmaması sebebiyle satışlar gerçekleşmemişti. Son olarak 2018 yılında o dönemki MGM genel müdürü Gary Barber, $6 milyara MGM'in satışı adına Apple ile izni olmadan görüştüğü için görevinden alınmıştı. O dönem firma içerisinde, $6 milyarın MGM'in satışı için düşük bir miktar olduğu, bu fiyatın $8 milyar civarından aşağı olmaması gerektiği fikri hakimdi. İki yıl içerisinde gelinen noktada, MGM'in piyasa değer, $5,5 milyar seviyesinde seyrediyor.

 

Geçmişte en çok önemli yapıma imza atan MGM'i, daha büyük stüdyolar veya medya şirketleri için cazip kılan geçmiş yapımlarının yer aldığı kütüphanesi ve tabii ki de James Bond serisi. Hakları MGM'de olan James Bond serisinin pandemi sebebiyle bir yılı aşkın bir süre ertelenmiş olan en yeni filmi No Time to Die'ın 2 Nisan 2021'de vizyonda olması planlanıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.