Merakla beklenen 500T: Kayıp Otobüs, 11 Kasım'da başlıyor

8.388 Gösterim
10 Kasım 2021 15:00
Merakla beklenen 500T: Kayıp Otobüs, 11 Kasım'da başlıyor

İstanbul’u baştan başa kat eden efsane otobüs 500T'nin içindeki yolcularıyla birlikte ortadan kaybolmasını mercek altına alan mockumentary (sahte belgesel) türündeki 500T: Kayıp Otobüs, 11 Kasım’da Gain'de izleyiciyle buluşacak.


Yönetmenliğini Murat Özsoy ve Sinan Yabgu Ünal’ın üstlendiği, senaryosunu Murat Özsoy’un yazdığı 500T: Kayıp Otobüs, bu efsane hattaki otobüsün içindeki yolcularıyla ortadan kaybolmasına dair sır perdesini aralıyor. Olayla ilgili esrarengiz teoriler, kayıp yakınları, görgü tanıkları, uzmanlar ve araştırmacı-yazarların yorumlarıyla mercek altına alınıyor. 

 

240 dakikalık sefer süresiyle İstanbul’u bir başından öbür başına kat eden otobüs, bir cuma akşamı, Levent trafiğinden kaçmak için girdiği ara sokaklardan birinde, içindeki yolcularıyla birlikte ortadan kaybolur. Şoför Haluk K. ve yolculardan bir daha hiç haber alınamaz. Türkiye yakın tarihinin bu en gizemli olayıyla ilgili ortaya pek çok teori atılır. 500T askeri bir deneye mi kurban gitti? Ortadan kayboluşu Allah'ın işi mi, yoksa bu işte uzaylıların mı parmağı var? Tuzla tersanesindeki yabancı uyruklu mühendisin olayla ilgisi nedir? Haluk K. ve yolcular yok mu oldu, yoksa zaten hiç mi yoktular.

 

Mockumentary (sahte belgesel) türündeki 500 T: Kayıp Otobüs, gerçek hayatın kıyısında dolaşan senaryosu, iyi düşünülmüş inandırıcı detayları ve kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. 7 bölümden oluşan yapım, 11 Kasım’da Gain'de izleyiciyle buluşacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.